Press: Svenska pressreleaser: 8 April 2012
KMR

ÖVER 10 MILJONER BARN I USA HAR FÅTT ADHD-DIAGNOS. MEN ÖKNINGEN I SVERIGE ÄR VÄRST – 1100%
2012-04-08


hoppande barn

En ny undersökning visar att 10,4 miljoner barn i USA har fått diagnosen ADHD, så gott som alla får amfetamin/Ritalina Det är långt fler barn än hela Sveriges befolkning som går på tjack. Men ökningen procentuellt sett är faktiskt långt värre i Sverige. Fortsätter det att öka på det här sättet blir det som Grönköpings Veckoblad skrev: "110 procent av alla barn i Grönköping har ADHD."

Studien som utförts vid Northwestern University kommer inom kort att publiceras i Academic Pediatrics. Den kommer att blåsa liv i diskussionen om överdiagnostisering och nerdrogning av barn med amfetamin.

En annan nyligen gjord studie (1), om diagnosticering och födelsetid på året, visade att pojkar födda sent på året var 30 procent mer benägna att diagnostiseras än de som var födda tidigare på året. Motsvarande siffror för flickor var 70 procent.

Vilket naturligtvis visar att psykiatriker och barnläkare inte kan skilja på omogenhet och den påstådda neurobiologiska störningen ADHD. En tidigare undersökning visade att över en miljon barn i USA med ADHD-diagnos hade det enda felet att de var yngst i klassen och stack ut.

En annan studie visade att 64% av alla undersökta "ADHD-barn" hade matallergier som framkallade "ADHD-symtomen".

Fynden om omogenhet och matallergier – som verkliga orsaker till opassande, problematiskt beteende – är dock helt ointressanta för den neuropsykiatriska psykiatrin och dess sponsorer, läkemedelsbolagen. Man gör inga profiter på anpassning av skolmiljön och satsningar på kosten.

I Sverige hade vi 2 500 barn på ADHD-droger år 2000. År 2011 var det 30 580. Det innebär en närmare 12 gångers ökning (!!) i utskrivningen av ADHD-droger - en ökning med 1100 % - troligen den största procentuella ökningen i något land sedan år 2000.

Läkemedelsindustrin drog in 208 miljoner på försäljningen av ADHD-droger bara till barn i Sverige förra året. Totalt, inklusive försäljningen till vuxna, 470 miljoner – nästan en halv miljard. En stor ADHD-industri som omsätter miljardbelopp i Sverige har vuxit upp. Skattebetalarnas pengar går till pseudovetenskapliga "skallmätningar" (QB-test), svindyra ovetenskapliga utredningar och ofantliga profiter för läkemedelsbolagen.

I stället för till verklig hjälp åt barnen.

(1) http://www.huffingtonpost.com/2012/03/21/adhd-diagnoses-up-by-66-perent_n_1370793.html?ref=mostpopular

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.