Press: Svenska pressreleaser: 1 April 2012
KMR

YNGSTA BARNEN I KLASSEN FÅR FLEST ADHD-DROGER
2012-04-01


En helt ny undersökning av 900 000 barn visar att yngst i klassen kraftigt ökar risken för en ADHD-diagnos. De pojkar som var födda i december löpte 41 procent större risk att få ADHD-droger jämfört med kamrater födda i januari samma år; för flickor var riskökningen hela 77 procent. Omogenhet har nu blivit ADHD.

ADHD-diagnosen marknadsförs som en "neurobiologisk störning", för vilken ett barns födelsedatum naturligtvis inte ska ha någon betydelse. Men i en undersökning av 900 000 kanadensiska barn fann man att barn som var födda i december löpte mycket större risk att få en ADHD-diagnos, med åtföljande psykostimulantia, än klasskamraterna födda i januari. Studien publicerades i Canadian Medical Association Journal (CMAJ) den 5 mars
http://www.cmaj.ca/content/early/2012/03/05/cmaj.111619.full.pdf+html

Det var med andra ord så att barn som var relativt omogna (nästan ett år yngre) av lärare och psykiatriker blev klassade som "ADHD-barn". Barnen passade inte in i klassrumsomgivningen. De stack ut. I stället för att få chansen att utvecklas i sin egen takt gavs de i många fall en ADHD-beteckning och starka beroendeframkallande medel. Vi har här ytterligare ett bevis för den bluffverksamhet som ADHD-diagnosticeringen är.

Denna undersäkning stämmer väl med en tidigare undersökning som visade att närmare en miljon barn i USA har feldiagnostiserats med ADHD, inte på grund av beteendeproblem utan därför att de är yngst i klassen.

Undersökningen visade att barn som är yngst i klassen löper hela 60 procent större chans att bli diagnostiserade med ADHD än sina äldre klasskamrater, enligt en studie från Michigan State University som presenterades i USA Today.
http://www.usatoday.com/news/health/2010-08-17-1Aadhd17_ST_N.htm

Förra året uppgick läkemedelsindustrins försäljning av ADHD-droger i Sverige till 470 miljoner kronor – nästan en halv miljard. Räknar man sedan in alla övriga som lever på att marknadsföra ADHD-diagnoser och piller, inklusive de privata företag som på skattebetalarnas bekostnad drar in stora summor på pseudovetenskapliga "skallmätningar", så kallade QB-test, så omsätter denna skenvetenskapliga industri miljardbelopp.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.