Press: Svenska pressreleaser: 30 Mars 2012
KMR

PSYKIATRIN SKALL NU BÖRJA DIAGNOSTISERA SJUKDOMAR SOM INTE FINNS
2012-03-30


Nu kommer psykiatrin att inrikta sig på att diagnostisera fullt normala människor som "riskerar" utveckla mental sjukdom i framtiden. De tror de kan hitta psykisk sjukdom långt innan symtomen utvecklar sig, utan några som helst tester, trots att de inte alls vet vad som orsakar psykisk sjukdom; absolut inte kan bota den, och definitivt inte avgöra om en våldsbenägen person kommer att bli våldsam.

När KMR intervjuade enskilda psykiatriker på en psykiatrikongress erkänner alla att de inte kan avgöra vem som kommer att bli psykisk sjuk i framtiden. Så hur kan de sätta igång en kampanj för att förebygga psykisk sjukdom? Trots det har screening redan börjat i skolor runt om i världen för att "upptäcka" barn som "riskerar" att få psykisk sjukdom i framtiden. I förlängningen kan de riskera att bli behandlade/dömda för saker de inte gjort. Men det är en stor lönande industri.

I grunden ligger psykiatrins kommande diagnosbibel DSM-5 som har ett mycket stort inflytande på psykiatrin över hela välden – naturligtvis sponsrad av läkemedelsindustrin. Hur den fått ett så stor inflytande är mycket märkligt, eftersom till och med de mest inflytelserika psykiatrikerna själva förkastar den. Även chefen för National Institute of Mental Health (NIMH), den mest inflytelserika organisationen i USA inom mentalhälsovården, vill inte beblanda sig med DSM.

Allt är uträknat för att få in allt fler människor under psykiatrins diagnostiska paraply så att man kan sälja så mycket passiviserande psykdroger som möjligt. Vi kommer att få ett samhälle där alla kommer att ledas omkring i handen – men vem skall leda dem när så många skall drogas ner?

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.