Press: Svenska pressreleaser: 19 Februari 2012
KMR

MORMORSMÖRDAREN I BORÅS – NYTT VANSINNESDÅD PÅ PSYKIATRISKA DROGER
2012-02-19


blodig yxa

Vansinnesdåden löser av varandra. Vansinnesdådet i Borås i oktober, där en 22-åring tog livet av sin mormor för att inte ha fått låna bilen, har nu fått sin logiska förklaring. Den unge mannen fick en helt otrolig mängd psykiatriska droger. "Behandlingen" är än en gång en enda lång förgiftningsprocess med psykiatriska droger. Till slut har man en drogförstörd, hallucinerande, mordgalen person.

Media rapporterar att 22-åringen förut var "världens snällaste" och att han tidigare inte dömts för några våldsdåd. Och vidare att han tagit livet av sin mormor för att han inte fick låna hennes bil. Åklagaren säger att det finns "fog för att undersöka om han var frisk vid tillfället eller inte". Det sägs att han var "påverkad av droger och alkohol och mycket angelägen om att åka iväg och skaffa narkotika".

KMR har granskat den så kallade behandling som mannen fick. Den bestod av en helt vansinnig mängd psykiatriska droger. Läkare har gett honom dokumenterat våldsframkallande narkotika och andra kraftiga personlighetsförändrande psykiatriska droger samtidigt som det var känt att han tog illegala droger.

Med andra ord ett recept på våld. Historien upprepar sig.

Enligt förundersökningsmaterialet hade 22-åringen under ett år (maj 2010-maj 2011) fått följande psykiatriska preparat:

Mirtazapin – antidepressivt medel
Cipralex – antidepressivt medel
Subutex – narkotikaklassat medel som påstås skrivas ut under starkt kontrollerade former
Lyrica – klassat som ångestdämpande (troligen snart narkotikaklassat)
Seroquel – neuroleptika, psykiatrins tyngsta drogklass
Stesolid – narkotikaklassat av typen bensodiazepiner
Imovane – narkotikaklassat sömnmedel
Theralen – neuroleptikabesläktad drog
Sobril – narkotikaklassat av typen bensodiazepiner

Bara detta kan få vem som helst att bli vansinnig. Men samtidigt med detta sägs han även ha använt amfetamin, hasch och alkohol.

Hur kunde mannen få dessa mängder legalt utskriven narkotika och andra kraftiga psykiatriska droger samtidigt som det var känt att han tog illegala droger, och av vem?

Än en gång har en person, i stället för att avgiftas och bli av med sitt missbruk, utsatts för "läkemedelsassisterad behandling" där det illegala missbruket blandas med ett legalt sådant – med katastrofala följder. Vi har sett flera liknande fall den senaste tiden.

Är det den här behandlingsmodellen som regeringens missbruksutredare Gerhard Larsson vill införa i hela landet?

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.