Press: Svenska pressreleaser: 17 Februari 2012
KMR

DET PSYKIATRISKA KORTHUSET AVSLÖJAS
2012-02-17

Det är rent chockerande att se hur psykiatrin byggdes upp på ett gungfly av åsikter för att bli respekterad som en medicinsk specialitet. Emotionella problem omvandlades till biologiska och medicinska sjukdomar och de menade att detta skulle bero på en kemisk obalans i hjärnan. Det lät vetenskapligt och bra, tyckte man, men framförallt så fick man betalt från försäkringsbolagen.

Problemet är bara att teorin om den kemiska obalansen i hjärnan aldrig har bevisats. Den är grundad på logiken, att om huvudvärk botas av aspirin, så beror huvudvärk på brist av aspirin.

Men detta är inget som bekymrar psykiatrikerna som håller på att bygga ett korthus med diagnoser. Dessa diagnoser har röstats fram i ett slutet rum med käbblande och skrikande psykiatriker. De som skrek högst vann.

Nu är det dags att rasera det här korthuset. För om någon noterat det så får vi mer och mer psykiska problem i samhället ju mer psykiatri vi får. Ingen tycks bli bra, och det verkar faktiskt som det ligger inbyggt i det psykiatriska systemet, att livslånga besvär skall födas med starka psykiatriska droger, som framkallar ännu mer psykiska besvär.

Psykiatrin håller på att skapa mjölkkossor åt den psykiatriska läkemedelsindustrin, Psyko Pharma.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.