Press: Svenska pressreleaser: 17 December 2011
KMR

PSYKIATRINS DIAGNOSER HOTAR NATIONALBUDGETEN. NY "MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER" UTE.
2011-12-17


Ny Mänskliga Rättigheter

Psykiatrins fantasifulla och falska diagnoser är inte bara ett hot mot individen, de hotar även nationalbudgeten. Nu har de seglat upp på tio-i-topp-listan för förtidspensioner. De fem första av sammanlagt sex psykiska diagnoser har trängt ut övriga somatiska sjukdomar. Psykiatrin har en förödande inverkan på samhället och Hans-Erik Dyvik Husby förklarar rent ut psykiatrin att vara kriminell.

I det senaste numret av KMRs medlemstidning "mänskliga rättigheter" nr 4-11 granskar vi psykiatrins diagnosbibel, DSM. Märkliga saker uppdagas. Få känner till att dessa diagnoser har röstats fram genom handuppräckning. När vetenskapen inte har räckt till, i den mån den överhuvudtaget existerat, så har man varit tvungen att hitta på diagnoser. Vanliga läkare upptäcker sjukdomar – psykiatrikerna uppfinner dem, säger psykiatriprofessor Thomas Szasz, en av KMRs grundare och en av världens mest kända kritiker av psykiatrin.

Man är förvisso innovativ – vissa av diagnoserna tillkom på de mest underliga sätt. En av dem under en fisketur. Man undrar därför hur sådana diagnoser såsom "Pillande i näsan samtidigt som man undviker i människor" och "antisocialt uppmärksamhetssyndrom med illaluktande fötter" kom till.

Psykiatriker Allen Frances, mannen bakom de senaste utgåvorna av DSM varnar för att psykiatrin genom diagnoshysterin med DSM har skapat en "epidemi av falska diagnoser", bland annat ADHD, autism och bipolär sjukdom.

Genom den uppdiktade störningen ADHD (inga biologiska fel på hjärnan) har man introducerat legalt amfetamin till många miljoner barn och vuxna över hela världen. Trots att de största undersökningarna visar på att det inte är till någon hjälp – tvärtom. Kostnaderna är enorma. Bara i USA kostar ADHD-industrin samhället 275 miljarder kronor enligt Center for Disease Control and Prevention (CDC) senaste kontroll över epidemier. Ingen vet vad det kostar i Sverige, men det handlar om miljardbelopp.

I Sverige vill man dessutom ge flera tusen fångar både med och utan missbruksproblem höga doser amfetamin. Man påstår att de har fel i hjärnan (inga bevis) och behöver droger för att klara sig (inga bevis). Det enda bevis man har är en dubbelblindtest med amfetamin och placebo!! Det är inte bara ovetenskapligt, det är löjligt.

Amfetamin framkallar mer aggressions- och våldstendenser än alla andra droger, inklusive kokain, enligt en unik svensk undersökning på Lunds universitet. Det skall bli intressant att se hur detta experiment slutar. Man tycker vi haft nog av sanslöst våld framkallat av psykiatrins droger. Tydligen inte psykiatrin. Det förvånande är att någon, politiker till exempel, överhuvudtaget tror på detta. Man kan lika väl ge en alkoholist apotekssprit och påstå att han är botad från alkoholism.

Övriga rubriker är:

• Kvinnor med PMS har sjukförklarats och fått ett recyklat SSRI-medel.

• Dagens psykiatriska drogkultur är noggrant planerad – redan från år 1967.

• En pulitzer-nominerad journalist på besök i Sverige hävdar att ju mer psykiatri vi får, desto galnare blir samhället – och visar statistiker på det,.

• I USA har man drogat ner hundratusen fosterbarn med extremt starka psykdroger – nu träder regeringen in.

• I England hotar socialministern med fem års fängelse för de läkare som överförskriver psykdroger till gamla.

• Och slutligen presenterar vi en hel del alternativ till psykiatrin. Den gröna mentalhälsovården börjar visa framfötterna.

• Och till sist anklagar Hans-Erik Dyvik Husby psykiatrin för att vara kriminell.

Ladda ner och läs pdf-tidningen (4mb):
http://kmr.nu/manskliga_rattigheter/mr4.2011.pdf

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.