Press: Svenska pressreleaser: 12 December 2011
KMR

REGERINGEN VILL TVÅNGSMATA GAMLA MED OMPACKAD KÖTTFÄRS
2011-12-12


gammalt par

Regeringen sägs nu vilja införa tvångsmatning av gamla med ompackad köttfärs. En källa på socialdepartementet säger: "Ingen har dött av att få i sig lite gammal köttfärs", och tillägger: "Däremot dör många människor av att inte få mat, och de gamla ska vara glada att de får något att äta alls. Vi måste också tänka på våra riskkapitalister."

Nyheten om förslaget har läckt ut när allmänheten precis glömt att ett antal matbutiker ompaketerat sin köttfärs och märkt på den med ett nytt bäst-före-datum. Ingen verkade ha kommit till skada av köttfärsen men tusentals människor var upprörda. Flera kommuner hade polisanmält saken. Alla stora tidningar såg det här som en förstasidesnyhet och berättade om alla som blivit skakade av avslöjandena. Livsmedelsverket var mycket kritiskt och krävde åtgärder.

Nu vill alltså regeringen införa tvångsmatning av gamla med just ompackad köttfärs. Enligt regeringskällan ska personerna se det här "som en möjlighet, som ett erbjudande".

Reaktionerna över detta omänskliga förslag lär inte dröja. Förslaget kan förväntas få förödande kritik av politiker och en samlad mediakår.

Nejdå, det här är ett skämt.

Gamla ska inte alls tvingas äta gammal köttfärs. Och varken politiker eller mediakår ska behöva bli upprörda över det här.

Istället är det så att gamla redan nu blir tvångsmedicinerade med giftiga ämnen som vid jämförelse får utgången köttfärs att te sig som färska grönsaker.

Mer än 35 000 gamla, 75 år och över, får idag, i Sverige, starkt giftiga ämnen som fungerar som en kemisk tvångströja, som kemisk lobotomi. De får så kallad neuroleptika (Haldol, Zyprexa, Risperdal), psykiatriska droger som alla – till och med Läkemedelsverket – vet sänder de gamla i en långt tidigare grav, genom att åstadkomma ett antal neurologiska och endokrina skador.

Det är som sagt osäkert om någon tagit skada av den ompaketerade köttfärsen. Det som är säkert är att tusentals människor dött av neuroleptika de sista åren. Över 28 000 människor i USA har tillerkänts totalt 1,2 miljarder dollar (!) för de skador de fått från läkemedelsbolagets Eli Lillys Zyprexa. Många andra läkemedelsbolag i USA har också fått betalala ut miljardbelopp för de skador drogerna åstadkommit på patienter. En stor andel av personerna går upp kraftigt i vikt, drabbas av diabetes och dör i förtid. Många får svåra neurologiska skador.

I England har socialministern gått till storms mot nerdrogningen av gamla. Om det inte blir en stor förändring inom kort kommer lagen att ändras. Läkare skulle då vara tvungna att ansöka om tillstånd och få godkännande för att skriva ut dessa droger. Brott mot reglerna skulle kunna innebära ett femårigt fängelsestraff, brottsrubricering skulle bli avsiktlig vanvård ("wilful neglect"). (Daily Telegraph, "Dementia doctors may face jail for using chemical cosh", "Demensläkare kan hamna i fängelse om de använder kemiska batonger", http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/8863914/Dementia-doctors-may-face-jail-for-using-chemical-cosh.html )

I Sverige har ingen kommun anmält den kemiska lobotomin av gamla (som de anmälde mataffärers ompackade köttfärs). Ingen stor tidning har brytt sig om dessa vedervärdiga övergrepp. Läkemedelsverket och Socialstyrelsen, de myndigheter som ska skydda patienter från skador av läkemedel, har inte vidtagit några effektiva åtgärder. Läkemedelsbolagen får fortsätta göra profiter på att skada och sända människor i en tidig grav. Och i riksdagen mumlar socialministern "det kan vara bra med läkemedelsgenomgångar". Medan nerdrogningen bara fortsätter – år efter år.

Det här är inte bara ompaketerat – det är genomruttet.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.