Press: Svenska pressreleaser: 9 December 2011
KMR

ALTERNATIVEN EFFEKTIVARE ÄN PSYKIATRIN – Del 1
2011-12-09


Hjärna och piller

Som ett svar på psykiatrins giftiga lösningar på psykiska problem kommer det nu fram ett flertal bra alternativa behandlingsmetoder utan biverkningar.

Säkerligen 80 procent av alla som använder antidepressiva medel, med stor tillvänjningspotential och allvarliga biverkningar, bland annat självmordstankar(!), har livsproblem eller andra somatiska problem som gör dem nedstämda. Psykiatrins droger är definitivt inte lösningen. Tvärtom så riskerar de att hamna i ett livslångt beroende. För dem kommer nu ett flertal alternativa behandlingsformer fram. Och de är inte ens komplicerade.

I USA är det redan stort. The Road Back (RTB) har redan avgiftat 40 000 från psykiatrins giftiga beroendeframkallande droger på ett naturligt och skonsamt sätt. Och det utan att ta betalt. (1) Andra organisationer tar vid och hjälper dem vidare, och där finns naturligtvis allsköns flum, men många är seriösa.

En stor anledning till att folk blir deprimerade är D-vitaminbrist. I synnerhet i nordliga delar av världen där solen och just D-vitaminet försvinner under den mörka delen av året. Ett flertal gedigna studier visar att det finns ett definitivt samband mellan nedstämdhet, depression och brist på "solskensvitaminet". Men kanske inte i de minimala doser som Livsmedelsverket rekommenderar.

Sedan har vi fiskolja, omega-3 som kan har stor effekt på deprimerade människor i samband med D och motion. När det inte fungerar har man använt dåligt renad eller härsken omega-3 och framförallt i för låga doser. Minst 4 gram per dag av 60-procentig renad omega-3 är nödvändigt.

Överaktiva barn blir lätt hanterade med vanligt magnesium istället för giftigt amfetamin. Ett par kapslar magnesium utspritt under dagen lugnar oftast ner dem. Ta bort giftig skräpmat och tillsätt bra alger, såsom chlorella eller spirulina så har man hanterat majoriteten av alla så kallade ADHD-barn. Mycket hälsosamt dessutom.

Magnesium hjälper även människor med sömnproblem. Det är väldigt avslappnande och har kallats naturens lugnande medel. Kalcium får musklerna att spänna sig och magnesium får dem att slappna av.

Det finns också ett flertal studier som visar att motion är mycket effektivt och dessutom hälsosamt för både kropp och själ. En ny svensk bok av psykiatriker Jill Taube, "Själ och kropp, rörelser för psykiskt välbefinnande" har nyligen lanserats som visar att det går att avhjälpa en hel mängd psykiska besvär med just motion. Kopplingen mellan somatiska och psykiska besvär är stor, och här befrämjas bägge. Inaktivitet är förödande vid psykiska besvär men det stora problemet är att få deprimerade människor att börja motionera, men det finns ju ett överflöd av coachar i samhället, och dessutom en mängd vårdare som också behöver motion.

Forskare på karolinska har nu hittat tecken som visar att inflammationer kan framkalla depressioner och att man då kan skrota den gamla hypotesen om "kemisk obalans i hjärnan" som anledning. I DN skriver man:
Forskningen har ännu inte något svar på varför man får en depression, men kan konstatera att de senaste decenniernas fokus på serotonin och noradrenalin har stora brister.
– Det är med all sannolikhet inte så enkelt att den deprimerade behöver sitt serotonin på samma sätt som en diabetiker behöver sitt insulin.

Nu väntar vi naturligtvis på nya mediciner, men det är ett framsteg. Vad man inte fattat är att omega-3 är kraftigt inflammationsdämpande och en av anledningarna till att det fungerar så bra på deprimerade människor. Vi har haft nog med nya mediciner.

KMR har alltid hävdat att människor med psykiska besvär skall få en ordentlig medicinsk undersökning och koll av näringsstatusen. Detta sker absolut inte idag och är en stor anledning till att vi får så många "psykiskt" sjuka.

(1) http://healthimpactnews.com/2011/psychiatric-meds-and-the-road-back-program-to-get-off-drugs-safely/

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.