Press: Svenska pressreleaser: 30 November 2011
KMR

TUSENTALS LÄKARE MÖTTES AV KMR-DEMONSTRATION
2011-11-30


demonstration

"Släng ut den psykiatriska gökungen ur medicinen", och "Hur skall vi bota psykiatrins diagnossjuka" var budskapen på de banderoller som mötte tusentals läkare på väg till Läkarstämman på Stockholmsmässan i Älvsjö idag.

Närmare ett 40-tal KMR-medlemmar mötte läkarna på vägen mot mässan med bandroller, plakat och flygblad. Förvånansvärt många var positiva till demonstrationen.

"Bra att ni är här. Jag är själv läkare – och patient. Det är ett HELVETE!" var det en som sa.

En psykiatriker instämde i att det var för mycket piller och diagnoser. Han höll dock inte med om att medicinen och psykiatrin skulle separera, "för det var så många patienter som hade somatiska problem och behövde medicinsk vård". Vilket vi instämde fullhjärtat i, men att det kunde lösas på annat sätt.

En annan sa: "Jag håller med er. Jag pluggar till läkare men skulle aldrig vilja bli psykiatriker. För mycket motvind!"

Mycket populärt var vårt "Diagnoshjul" som gav diagnos / vinst varje gång! Och de som drog i hjulet fick ett "Lyckopiller" utan biverkningar i form av godis.

Vårt budskap var klart och tydligt:

Psykiatrin skapar en epidemi av falska diagnoser

Det finns ingen verklig sjukdom bakom de framröstade psykiatriska diagnoserna, bara en klassificering av beteenden och livsproblem. Det finns heller ingen bot. Bara piller. I diagnosbibeln DSM står det dessutom att psykiatrin inte vet vad som orsakar psykisk störning eller sjukdom.

Man vet alltså ingenting!

Man har kallat avvikande beteende och livsproblem för psykisk sjukdom så länge att det accepterats som en vetenskaplig sanning – trots att de påstådda biokemiska obalanserna aldrig har kunnat bevisas.

Psykiatrin hör inte hemma inom medicinen. Läkare med integritet bör ta avstånd från psykiatrin så länge den vägrar att reformera sig och uppvisa resultat. Som det är nu så dräneras den övriga vården. Låt inte psykiatrin gömma sig bakom en vit rock. Låt psykiatrin uppvisa egna resultat istället för att förstöra ryktet för hela den medicinska professionen.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.