Press: Svenska pressreleaser: 21 Oktober 2011
KMR

ADHD-INDUSTRIN ÖPPNAR UPP FÖR GIGANTISKA BEDRÄGERIER
2011-10-21


Handikappade får lyxbil
<

Regeringen i Storbritannien har i dagarna beordrat en undersökning av tusentals familjer vars barn diagnostiserats med "busigt barn syndrom" för att få en lyxbil av staten. Och i USA tränar föräldrarna sina barn att uppföra sig överaktivt så att de ska får en ADHD-diagnos och statsbidrag – men inte utan amfetamin!

3000 familjer i Storbritannien vars barn har fått diagnosen ADHD och som har fått gratis lyxbilar subventionerade av skattebetalarnas pengar skall nu granskas. De ingår i ett program som kallas Motability, med 1,5 miljarder pund i budget– vilket ursprungligen var avsedd att hjälpa svårt handikappade att komma ut i samhället.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2046924/Parent-child-ADHD-Have-free-car-1-5bn-taxpayer-funded-scheme.html?ito=feeds-newsxml

Duncan Smith, minister för Work and Pensions, slår nu ner på det misstänkta missbruket. Antalet personer som får sin bil betald av Motability har stigit från 200 000 till 575 000 på bara tio år. Antal sökande som fått handikappbidrag för ADHD har ökat från 800 till 43 000 under samma tidsperiod. Ytterligare 55 900 ansökare har fått bidrag för andra så kallade "beteendestörningar", vilket sammanlagt uppgår till närmare 100 000 bidragsmottagare för neuropsykiatriska diagnoser.

Nu skall detta granskas av regeringen som försöker stoppa det spridda bidragsregnet i en allt mer ansträngd ekonomi där vanligt folk får sälja sina bilar för att överhuvudtaget kunna klara sig. Det är heller inte vilka bilar som helst som delas ut så gott som gratis. Lägger man till bara lite kontanter själv kan man få leasa lyxbilar gratis såsom BMW X3 värd 35 000 pund, Audi A6 för 30 000 pund eller varför inte en Toyota Land Cruiser för 37 000 pund. Alla visas på hemsidan för Motability, och det är bara att kryssa i vilken man vill ha.

Idag finns det sammanlagt 350 000 barn med ADHD-diagnoser i Storbritannien – så gott som alla med amfetaminrecept. År 1991 fanns det 2000 barn med ADHD och innan dess hade man inte ens hört talas om ADHD eller "överaktivitet".

Man är rädd för att hela handikappsystemet kan kollapsa när fler och fler söker bidrag. Vem säger nej till en närmast gratis BMW X3? För att få bidrag behöver de bara visa att de behöver "hjälp eller övervakning när de går utanför dörren på platser de inte är familjära med". Hälften av alla ansökningar går igenom utan minsta problem eller koll. Resten behöver bara skaffa en "bra psykiatriker" så ordnar det sig. De får bidrag livet ut. Man behöver bara skriva i ansökan att personen med diagnos har svårt att ta på sig eller inte kan använda toaletten själv. Något personer med ADHD-diagnos knappast har besvär med, men det verkar inte spela någon roll. Ursprungligen var programmet avsett för svårt handikappade som behövde hjälp att förflytta sig – något man knappast kan säga ADHD-folket har.

Som vanligt så mjölkas dessa bidragssystem maximalt. Vissa bilförsäljare hävdar i sin reklam att man kan ha bilen på olika adresser utan att staten bryr sig. 200 000 av hela bilflottan hos Motability används av de handikappades familjer eller anhöriga.

I USA har ett federalt socialförsäkringsprogram för gravt handikappade barn i behov av ekonomiskt stöd mer eller mindre tagits över av familjer med barn med ADHD och andra bokstavskombinationer. Föräldrarna får 700 dollar i månaden – men bara om barnen använder amfetamin eller andra ADHD-droger. Föräldrarna utnyttjar därför barnen för att få pengar. De tränar upp dem för att agera överaktivt i skolan och hos psykiatrikerna så att de skall få amfetamin. Nu startar regeringen en undersökning av systemet som fortgått utan någon som helst kontroll. (1)

ADHD-industrin håller verkligen på att explodera. Bara i Sverige kostar utredning och medicinering av 52 000 ADHD-fall uppskattningsvis 1,5 miljarder kronor. Men det är verkligen ingenting mot USA. Där är kostnaden, enligt CDC, hela 42,5 miljarder dollar – 275 miljarder kronor och hotar nu nationalbudgeten. (2)

(1) http://www.kmr.nu/pressrel_2010_12_26-socialforsakring-med-allvarliga-biverkningar.htm

(2) http://www.kmr.nu/pressrel_2011_08_23-adhd-epidemin-sprider-sig-snabbt-narmast-pandemivarning-nationalbudgeten-hotas.htm

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.