Press: Svenska pressreleaser: 19 Oktober 2011
KMR

NU SKALL FYRAÅRINGAR FÅ AMFETAMIN
2011-10-19


fyraåringar på amfetamin

Från USA kommer nu nya riktlinjer för diagnostisering av små barn. Det är American Academy of Pediatrics (AAP), alltså barnläkarförbundet, som utgett nya riktlinjer för behandling av barn ner till fyra år med ADHD och behandling med Ritalina och liknande centralstimulantia. Dessa riktlinjer kommer som vanligt snart att spridas till övriga länder. Och som vanligt ligger det köpta konsulter bakom.

Denna "Academy" har uppenbarligen inga problem med det faktum att de officiella biverkningarna för ADHD-drogerna är "hallucinationer, mani, hjärtattack, stroke och plötslig död". Inte heller bekymrar de sig över att diagnosen för ADHD enbart baseras på en checklista med beteende såsom "tappar pennor eller leksaker", "verkar ofta inte lyssna", "distraheras lätt av yttre stimuli", "skruvar sig i stolen", eller "springer omkring och klättrar överdrivet i situationer där det inte är passande".

Läs om ovanstående beteenden igen! Är det någon som känner igen beteendet av ett normalt barn?

Skall barn på fyra år verkligen ges droger som kategoriseras i samma klass som extremt beroendeframkallande droger som opium, morfin och kokain – för att de springer omkring?

Men det finns en förklaring. Läkaren som tagit fram de nya riktlinjerna, dr Mark Wolreich, är konsult till läkemedelsbolaget Shire Pharmaceuticals, Eli Lilly, Shinologi och Next Wave Pharmaceuticals. Samtidigt får vi veta att AAP har fått miljontals dollar i bidrag från de läkemedelsbolag som tillverkar ADHD-droger – år 2011 fick de $30 000 från Pfizer, $100 000 från Eli Lilly, $79 650 från Merck. År 2010 fick de $297 750 från Pfizer, $100 000 från Merck och $3000 från Shire. Och liknande tidigare år.

Men detta är inte första gången AAP uppmärksammats för sina ekonomiska relationer med Big Pharma. År 2008 avslöjades deras ekonomiska kopplingar till läkemedelsindustrin när de utgav riktlinjer för behandling av riktigt små barn med statiner (kolesterolsänkande). Då fick de $433 000 från Merck, $835 000 från Abbott Lab, och $216 000 från Bristol-Myers Squibb.

Här är riktlinjerna AAP borde ge ut:

1. Det finns inga medicinska eller vetenskapliga tester som kan bekräfta ADHD som ett medicinskt tillstånd eller sjukdom. Inte en enda. Diagnoserna är 100 procent subjektiva och betyder ingenting i medicinska termer.

2. Inget barn skall utsättas för personlighetsförändrande, beroendeframkallande och skadliga droger, baserat på en checklista för beteende. Punkt slut!

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2012 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.