Press: Svenska pressreleaser: 23 Augusti 2011
KMR

ADHD-EPIDEMIN SPRIDER SIG SNABBT. NÄRMAST PANDEMIVARNING. NATIONALBUDGETEN HOTAS.
2011-08-23


Barn med mask

Nu varnar till och med USA:s myndigheter för den enorma kostnad ADHD-diagnostiseringen för med sig. Det handlar om multimiljardbelopp. 10 procent av alla barn påstås ha ADHD – och siffran stiger. Smittan sprider sig även till övriga länder. Sverige i synnerhet. Till skillnad från övriga epidemier tycks den välkomnas av läkarna. De jobbar hårt för att fler skall få ADHD.

Idag får över fem miljoner barn från 5 till 17 år amfetamin i USA för sin påstådda ADHD. 12,3 procent av alla pojkar har diagnosen. Flickorna bara 5,5 procent. Nu jobbar man intensivt för att fler flickor skall få en diagnos. Det skall råda jämlikhet.

Även i Sverige jobbar man hårt, idag har 52 000 vuxna och barn fått diagnosen och får amfetamin.

Det råder inte direkt jämlikhet över olika gränser. Tittar man geografiskt i USA så har epidemin drabbat södra och östra USA hårdare än andra delar (1). Ekonomiskt så är det fattiga i USA som drabbas mest och rasmässigt så är det främst svarta fattiga, medan mexikanske barn drabbas minst. Å andra sidan finns det litet segment, geografiskt och ekonomiskt, i nordöstra USA där överklassbarnen drabbas hårdast av den selektivt drabbande epidemin.

I Sverige har Gotländska psykiatriker jobbast hårdast och över 6 procent av barnen har ADHD, men andra län jobbar hårt för att knappa in på försprånget. De stackars barnen måste ha sitt amfetamin!

Det är Center for Disease Control and Prevention (CDC) som tagit fram uppgifter om ADHD-epidemin i USA (2). Man tittade inte efter orsaker till ADHD-epidemin, vilket sker för alla andra epidemier. Det uppför sig dock som ett mystiskt virus. Men eftersom detta är en psykiatriskt framkallad epidemi så finns det förmodligen ursprungligen inga andra orsaker än psykiatrin.

Å andra sidan finns det forskning som visar att spridningen till stor del kommer från lärare. Lärarna, kanske för att förklara sina misslyckanden, kräver att eleverna skall få en utredning – och amfetamin. Många skolor har dessutom vägrat att ta emot eleverna om föräldrarna vägrar att droga ner barnen – vilket alltså är fullständigt olagligt (3, 4).

Ursprungligen startade smittspridningen i början på 1990-talet med att skolorna fick statliga bidrag för varje ADHD-barn och tjänade ganska bra på massdiagnostisering. Antalet barn med ADHD gick upp till nästan en miljon på bara ett år efter detta. Bidragande orsak till smittspridningen var anhörigföreningen CHADD, motsvarande vår Attention. Denna ”gräsrotsrörelse” vattnades flitigt av läkemedelsbolagen med mångmiljonbelopp och växte snabbt. De satte igång en enorm lobbyverksamhet för pengarna, precis som Attention när de fick miljonbelopp från läkemedelsbolag i Sverige. Idag sitter Attention inne i Socialdepartementet och ADHD-diagnoserna, och naturligtvis icke att förglömma medicineringen, sprider sig blixtsnabbt även här i Sverige. Tänk vad lite pengar kan göra.

En annan undersökning visade att en miljon ungar av de fem miljonerna i USA egentligen var för unga! Ja, alltså de var yngst i klassen och särskilde sig så mycket att de fick en ADHD-stämpel (5) som tack för besvären.

En ny undersökning som presenterades i the Lancet i våras visade att 64 procent av dem som fått en ADHD-diagnos egentligen reagerade mot tillsatser i mat. Men ingen bryr sig, det är för mäktiga ekonomiska intressen involverade i medicineringen. Det finns inga pengar i att stoppa tillsatserna i mat.

Bara i Sverige kostar utredning och medicinering av 52 000 ADHD-fall uppskattningsvis 1,5 miljarder kronor. Men det är verkligen ingenting mot USA. Där är kostnaden, enligt CDC, hela 42,5 miljarder dollar – 275 miljarder kronor (2) och hotar nu nationalbudgeten.

 

1. http://www.kmr.nu/pressrel_2010_11_28-ar-adhd-geografiskt.htm
2. http://www.cdc.gov/nchs/data/databriefs/db70.htm
3. http://edition.cnn.com/2010/HEALTH/08/11/adhd.medication.schools/index.html
4. http://cchrflorida.org/schools-mental-health-rights.html
5. http://thechart.blogs.cnn.com/2010/08/18/nearly-1-million-adhd-misdiagnoses-study-says/

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.