Press: Svenska pressreleaser: 19 Augusti 2011
KMR

ADHD-MEDICINERING – TECKEN PÅ ETT STÖRT SAMHÄLLE
2011-08-19


All Fall Down


http://www.cchr-london.org/adhd.html


ADHD-diagnosen är inte baserad på vetenskap. Ett flertal stora undersökningar, faktiskt två av de största, visar att nerdrogningen med amfetamin inte hjälper. Det är medicinsk misshandel. Ändå fortsätter galenskapen. Frågan uppstår lätt: vilka är då galna?

KMR i Storbritannien har dokumenterat galenskapen i en video. Allt fler experter inom olika områden instämmer nu i att detta är ren galenskap och ett tecken på ett stört samhälle. 

Den ”medicinska diagnosen” sker inte genom en labtest utan genom en enkel checklista för beteende. Ungefär som en riktig läkare skulle säga: ”Jaha du kliar dig i håret – du har mjäll!” Föräldrarna väljer oftast ut de värsta egenskaperna deras barn uppvisar när de själva får välja. Men det är oftast normalt beteende hos barn, under vissa omständigheter. ”Sitter inte still på stolen, avbryter andras tal, skruvar på sig, lyssnar inte, dagdrömmer … etc.

Testerna är direkt utformad så att barnet skall få en diagnos – och drogas ner. De utformas oftast i positiv form för barnen: ”Jag sitter inte still när läraren pratar...” och sedan en liten ruta att pricka för. ADHD är en jätteindustri, en multimiljardindustri.

Eftersom man inte kan hitta några fysiska fel överhuvudtaget, påstår man att det är ett ”funktionsfel” i hjärnan. Vad det nu är. Men det låter lagom vetenskapligt flummigt för att de flesta skall gå på det. Inte heller det kan naturligtvis bevisa eller verifieras på något sätt. Man påstår därför att det råder en ”kemisk obalans” i hjärnan hos barnen. Detta går ABSOLUT inte att bevisa för då måste man utföra en biopsi, och det är inte så lämpligt på en levande hjärna.  Och även om man skulle kunna visa det så bevisar det ingenting mer än att det råder en kemisk obalans. Det kan i så fall vara tvärtom – att den kemiska obalansen beror på att man är deprimerad. Hönan eller ägget. Ingen VET. Till och med psykiatrikerna själva erkänner numera att det är en myt.

Det går med andra ord inte att verifiera att det finns ett anatomiskt, fysiskt, kemiskt problem överhuvudtaget som leder till det oönskade beteendet. Man VET dock att 64 % av alla ”ADHD-barn” i en undersökning som publicerades i the Lancet inte hade ADHD utan reagerade på tillsatser i maten.

Barnen drogas alltså inte ner av medicinska anledningar, utan för att de är barn. Barn, och i synnerhet pojkar, uppför sig lite vilt. Det har de alltid gjort. Vissa mer än andra och en del riktigt illa. Men nu skyller man allt på barnens hjärna, vilket gör att barnen inte kan ta ansvar själva längre. ”Det är min hjärnas fel!”.

I Storbritannien skrevs det ut 4000 recept på ADHD-amfetamin år 1994. Idag har den siffran stigit till 750 000 – 18 000 procent. Amfetamin är känt för att orsaka nerv- och hjärnskador såsom Parkinsons. Vi vet alltså inte hur detta gigantiska experiment med barnen kommer att sluta. Det syns först om några decennier.

”Det här är försäljning av ormolja,” säger den undersökande journalisten Phillip Davis. ”Och det är en enorm business i Storbritannien!”

Varje år diagnostiseras 400 000 barn med en mental störning och ges kraftig psykofarmaka. De fyller Wembley Stadium fyra gånger om. Eller Globen proppfull 24 gånger. Och det är en enorm business. Bara i Storbritannien säljs det för 33 000 000 pund (350 milj kr) ADHD-droger per år.

Drogerna förstör barnets förmåga att utvecklas. Det stannar till och med upp tillväxten – i vilket inräknas hjärnan.  Det är förmodligen därför psykiatrikerna kallas ”shrinks” och det besvarar även frågan om vilka som är galna.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.