Press: Svenska pressreleaser: 1 Juli 2011
KMR

MARKNADSFÖRING TILL MASSORNA – DAGS FÖR DIN ÅRLIGA UNDERSÖKNING
2011-07-01


Psykiatriker insisterar på att screening/testning för psykisk sjukdom skulle vara till nytta för alla. Främst är det nog enbart till nytta för psykiatrikerna själva och de läkemedelsbolag som betalar dem.

Idag håller dock deras dröm på at gå i uppfyllelse, tack vare en av presidentens rådgivande kommittéer, kallad The New Freedom Commission on Mental Health, i USA, ett omfattande projekt som gjorde upp strategin för att screena stora delar av det amerikanska samhället för tecken på psykisk sjukdom.

För många är dock screening för psykisk hälsa redan en realitet. Som regel screenas fosterbarn och ges psykofarmaka. Likaså amerikanska män och kvinnor i uniform.

Och det finns redan planer på att screena och möjligen ge psykofarmaka till gravida kvinnor och, följaktligen, deras ofödda barn.

För att genomföra denna neddrogning av befolkningen har psykiatriker och forskare, som finansieras av olika läkemedelsföretag, skapat ett steg-för-steg-flödesschema som anger att man enbart ska skriva ut de senaste och dyraste psykiatriska preparaten till patienter med psykiska problem – och om det inte fungerar, ge dem elchocker.

Med allt detta arrangerat, vad händer med patienter när de väl har fått sin diagnos och placerats i psykiatrins drognät? Se nästa video 8 juli.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.