Press: Svenska pressreleaser: 17 Juni 2011
KMR

PSYKOFARMAKA OCH MEDIA – EN KÄRLEKSAFFÄR PÅ WALL STREET
2011-06-17


Utan media skulle aldrig 100 miljoner människor drogats ner med psykiatrins kraftiga personlighetsförändrande droger.

1997 pressade läkemedelsindustrins lobbyister USAs kongress till att tillåta reklam för psykofarmaka på amerikansk tv. Detta öppnade slussportarna för en flodvåg av reklam som sköt i höjden från 595 miljoner dollar år 1996, till 4,7 miljarder dollar idag, en nästan sjufaldig ökning.

I USA utgör reklam för läkemedel i TV 55 % av läkemedelsindustrins budget för direktreklam till konsumenterna.

Det är därför inte förvånande att mediakonglomerat inte vill bita den hand som föder dem. Det är därför vi regelbundet ser löpsedlar om ”nya dolda sjukdomar” med tillhörande piller.

Det är så psykiatriker och läkemedelsföretag har lyckats använda varje kommunikationskanal de kan påverka för att slå på trumman för ett enda, obevekligt budskap: ”Du är sjuk, vi har lösningen, och tala med din läkare.”
Men de nöjer sig inte enbart med kampanjer i media.

Så deras nästa strategi är: Hur ska man övertyga ännu fler människor att ta psykofarmaka och ändå förbli ett dolt inflytande? Se nästa video fredag den 24 juni.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.