Press: Svenska pressreleaser: 10 Juni 2011
KMR

SÅ LURADE PSYKIATRIKERNA LÄKARNA
2011-06-10


Hur lyckades psykiatriker och läkemedelsföretag med att övertyga miljoner läkare till att skriva ut deras kraftiga psykofarmaka, till hundra miljontals människor? Utan några egentliga bevis för att de fungerar – förutom fabricerade sådana.

Undervisning av läkare börjar vid läkarskolor, kraftigt påverkade av Big Pharma och fortsätter med medicinska konferenser – konferenser som ofta betalas av läkemedelsföretag.

Respektabla facktidskrifter publicerar studier som skrivits av läkemedelsföretagens spökskrivare och falskt tillskrivs framstående psykiatriker, som får betalt för att sätta sina namn på dem.

Läkemedelsindustrin spenderar i dagsläget 22 miljarder dollar om året på marknadsföring till läkare för att höja antalet recept – häpnadsväckande nog 90 % av dess marknadsföringsbudget.

Följden har blivit att yrkesfolk inom sjukvården, oftast på vårdcentralerna, ordinerar psykofarmaka, försäkrade av ”experterna” inom detta område – psykiatrikerna – att medlen är säkra och nödvändiga.

Men psykiatriker och läkemedelsföretag insåg tidigt att det inte räckte med att rikta sig till läkare.

Hur kunde man nå målgruppen – de slutliga konsumenterna – och få dem att locka dem till läkarmottagningen och få dem att kräva dessa medel? Se nästa video 17 juni.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.