Press: Svenska pressreleaser: 23 Maj 2011
KMR

KMR ANMÄLER PSYKIATRIN I BOLLNÄS TILL SOCIALSTYRELSEN
2011-05-23


Med anledning av det sanslösa våldet i Bollnäs där tre tonåringar förgiftats till vansinne av psykiatriska droger och styckmördat sin kamrat, anmäler nu KMR psykiatrin i Bollnäs till Socialstyrelsen. Media har knappt nämnt drogerna i sin rapportering om mordet, trots att dessa måste vara den utlösande faktorn. Det borde i hög grad vara av allmänt intresse.

Förskrivningen av den mängd psykiatriska droger ungdomarna fått måste nu utredas av Socialstyrelsen. De fem sista månaderna före mordet fick en av tonåringarna följande psykiatriska droger:

Mirtazapin (antidepressivt), Venlafaxin (antidepressivt), Edronax (antidepressivt), Sobril (lugnande, narkotikaklassat), Zolpidem (lugnande, narkotikaklassat), Sertralin (antidepressivt), Zopiklon (sömnmedel, narkotikaklassat), Lyrica (mot ångest, på väg att bli narkotikaklassat), Nitrazepam (lugnande, narkotikaklassat).

Vid tidpunkten för mordet var hans ”ordination”:

Lyrica 450 mg/dag
Sobril 50 mg/dag
Nitrazepam 5 mg/dag
Zopiklon 15 mg/dag
Sertralin 100 mg/dag

Vem som helst skulle bli galen på denna cocktail av droger. Listan på biverkningar är mycket lång. De är också de mest våldsframkallande drogerna inom psykiatrin. De övriga två tonåringarna stod i liknande klass. Alla hade även använt illegala droger ihop med psykdrogerna.

Två liknande fall har anmälts till Socialstyrelsen. Ett var Orust-pappan som mördade sin två-åriga dotter. Det andra var Skara-kannibalen. Bägge hade gått på mängder av liknande psykiatriska droger innan dådet.

Nu måste Socialstyrelsen utreda dessa fall – eller utredas själva. Även media måste ta sitt ansvar inför denna eskalerande förskrivning av psykdroger som resulterar i fler och fler vansinnesdåd. I inget av dessa fall har psykiatrins roll redovisats mer än som ”pikanta” detaljer.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.