Press: Svenska pressreleaser: 25 Mars 2011
KMR

ANNORLUNDA INUTI – OM AUTISM OCH ANDRA NEUROPSYKIATRISKA DIAGNOSER
2011-03-25


Föreningen Nya Tidens Barn, i samarbete med studieförbundet Sensus, anordnar en temadag där vi tänker i nya banor och söker nya vägar för att stödja våra barn och ungdomar. Det handlar om vikten av att se barnens förmågor och behov. Genom att reducera stressen i barnens vardagsmiljö kan vi som föräldrar, anhöriga och pedagoger stödja dem i att bygga upp sin självkänsla, att få utveckla hela sin potential.

Tid & plats: Lördag den 2 april, kl 12.30-17.30 i Baldersalen, Hägerstensåsens Medborgarhus i Stockholm.

Medverkande:
Harald Blomberg är psykiatriker med mer än 20 års erfarenhet av att hjälpa barn och vuxna med uppmärksamhetsproblem och inlärningssvårigheter, särskilt diagnoserna ADHD, autism och Asperger. Hans föreläsning har rubriken Autism – en sjukdom som kan läka?
Charlotte Erlanson-Albertsson är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet. Hon talar om kostens betydelse för vissa neuropsykiatriska diagnoser under rubriken Morfinliknande ämnen i maten - betydelse för hälsa och sjukdom.
Jane Lloyd, verksam i London, har många års erfarenhet av att hjälpa barn med inlärningsproblem, särskilt ADHD, ADD och autism. Hon föreläser på engelska: Finding and developing our children's unique talents. The importance of positive educational support informed by effective therapy and understanding of a child's needs.
För ytterligare information:
Liselott Jonsson, ordförande i Föreningen Nya Tidens Barn liselott@nyatidensbarn.se

(KMR är inte involverad i detta seminarium eller föreningen utan skickar bara ut detta som information.)

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.