Press: Svenska pressreleaser: 18 Mars 2011
KMR

JOHN TRAVOLTAS FRU I KAMPANJ MOT NERDROGNING AV BARN MED PSYKIATRISKA DROGER
2011-03-18


Kelly Preston

Skådespelerskan Kelly Preston har varit ett av de mest eftersökta namnen på Yahoo den senaste tiden. Hon fick nyligen National Foundation for Women Legislators utnämning ”Advocate of the Year” för hennes kamp att skydda barns rättigheter. I samarbete med KMR i USA har hon arbetat för ett lagförslag om att föräldrar måste informeras om skadeverkningar av psykiatriska droger som de ger sina barn.

I över sju år har hon jobbat intensivt för barns rättigheter. En stor del av dessa år har hon ägnat åt att försöka minska på den ofantliga nerdrogning av barn med psykiatriska droger som pågår i USA. Nyligen blev hon själv mamma vid 48 års ålder.

Hon har lobbat i Kongressen såväl som besökt politiker i Florida där hon och John Travolta bor. Detta i samband med ett lagförslag som innebär att läkarna måste informera föräldrarna om alla biverkningar de psykiatriska droger har som de skriver ut. Och det är inte lite, en hel lista full med allvarliga biverkningar, såsom självmordsbenägenhet, aggressioner, psykoser, hallucinationer, diabetes, hjärtstillestånd, plötslig död, med mera.

För närvarande vet inte ens läkarna om alla biverkningar, än mindre föräldrarna och absolut inte barnen – förrän de börjar uppleva dem. Gabriel Mayer, sju år gammal, gick på en cocktail av starka psykiatriska droger innan han hängde sig själv i april 2009 i Florida. Han är absolut inte den enda: http://ritalindeath.com/

Och Kelly Preston agerade. Resultatet blev ett lagförslag ”Child Medication Safety Act” som alltså innebär att läkarna inte får skriva ut psykiatriska droger utan att ha informerat föräldrarna om biverkningarna. Inte någonstans i världen finns det en liknande lag. Möjligen på goda grunder, för ingen förälder skulle ge sitt barn dessa potentiellt dödliga droger – och då har psykiatrin och Big Pharma ingen business längre.

Child Medication Safety Act har tidigare passerat Representanthuset med 424 mot 1, men stoppades i Senaten efter en blockad av senator Edward Kennedy. Efter det sedvanliga politiska skitsnacket avslöjade tidningen Boston Globe att Kennedy fått 171 601 dollar i kampanjbidrag från läkare och 97 050 dollar från Big Pharma (The Boston Globe 2/7 2004).

Den här gången gick lagförslaget igenom Representanthuset med 407 mot 12. Kelly Preston, utan kampanjbidrag från någon, var en bidragande orsak.

Se intervju med Kelly Preston om hennes arbete på FOX NEWS: http://www.kellypreston.com/contrib.php

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.