Press: Svenska pressreleaser: 13 Mars 2011
KMR

4 300 SVENSKA BARN FÅR PSYKIATRINS TYNGSTA DROGER – ÖKNING MED 28 % PÅ FYRA ÅR
2011-03-13


neuroleptika

4 300 svenska barn 0-19 fick förra året psykiatrins tyngsta droger. En ökning sedan 2006 på 28 procent. Det rör sig om droger i den klass som på 1950-talet lanserades som kemisk lobotomi. Barnen kan se fram mot skador i form av kraftigt störd ämnesomsättning med diabetes, hjärnskador, och svår mental avtrubbning.

Marknadsföringen av ADHD har lett till att 25 817 barn (0-19) förra året fick ADHD-droger i Sverige (+152 % sedan 2006). I tillägg till det fick 17 340 barn förra året antidepressiva medel (+30 % sedan 2006). (Källa Socialstyrelsens statistikdatabas.)

Både ADHD-droger (Ritalina, Concerta, Strattera) och antidepressiva medel ORSAKAR maniska, agiterade tillstånd, och kraftiga humörsvängningar. Men trots att det står i FASS accepterar inte biologiska psykiatriker dessa skador, utan ser dessa tillstånd som tecken på en ”underliggande sjukdom” (”bipolär störning”), som ska behandlas med de allra tyngsta av psykiatrins droger: Risperdal, Seroquel, Abilify och Zyprexa. AstraZeneca har fått betala närmast miljardbelopp för skadestånd och böter för sin antipsykotika Seroquel.

Därför ser vi nu en kraftig ökning i utskrivningen av psykiatrins tyngsta droger också till barn. Det är katastrof och tidig död på recept. Ett otal vetenskapliga undersökningar har visat att personer som får neuroleptika får allvarliga skador i de flesta av kroppens funktioner. Nu senast har en världsledande psykiatriker publicerat data om att dessa droger orsakar förkrympning av hjärnan, och berättade för New York Times, ”ju mer [av dessa] droger man fått ju mer hjärnvävnad förlorar man”. (Se KMR:s pressmeddelande, Psykiatriker krymper hjärnan på miljontals människor)

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.