Press: Svenska pressreleaser: 5 Mars 2011
KMR

ROCKKIS LIV KRACKELERADE
2011-03-05


Rockki

Många skriver in till KMR och berättar om sina erfarenheter av psykiatrisk behandling. En del är deprimerande, tragiska eller gripande. Att Rockki kunde dricka tolv shots på raken och åtalas för att ha nypt polisen i stjärten samtidigt som hon kunde falla ihop i kroppsskakningar av alla mediciner är väl mest pikanta detaljer i en story som trots all slutade väl.

Cipralex är en permanent livslång kur för varje depression om du överlever behandlingen. Jag blev övertalad av en äktenskapsrådgivare att gå till min läkare och begära medicin för mina tvångssyndrom (hämmande ovälkomna ledsna tankar, tidigare ätstörningar som tonåring och kraftigt drickande – troligen förevigade av min fars självmord 1981 medan han var på Imipramin och ett antal andra psykmediciner.) Jag gick till min makes läkare som aldrig träffat mig förut. Han gav mig en självtest för depression och diagnostiserade mig med depression och ångest, och skrev sedan ut Cipralex och Rozerem då jag hade förskräckliga insomningsproblem. Han tyckte även det var en bra idé att börja kyssa och krama mig på hans mottagning. Cipralex gjorde verkligen sitt jobb bra med att få igång mig och börja göra saker, massor av saker, men tyvärr, jag tror också att det kan ha gjort mig nervös därför att det ökade mitt blodtryck från sitt vanliga 120/80 till 145/110. Jag var verkligen igång, igång, igång, igång... Jag kunde dricka tolv shots ren alkohol i sträck och fortfarande stå på benen timmar efteråt. Detta var det mest hektiska året i mitt liv. Jag lyckades åka fast två gånger för rattonykterhet och fyra för fylla på allmän plats, en tvångsintagning för självmordsförsök, två rehabkliniker, en hypnoterapeut, länkbesök varje vecka, samtidigt som jag jobbade heltid. Under tiden jag fick medicinsk behandling, besökte jag tre psykiatriker, fyra läkare och ett antal rådgivare. Uppföljningsbehandlingen bestod till största delen av ett flertal andra mediciner, antabus, Campral och Buspar. Vilka jag fick sluta med på grund av biverkningarna med kraftiga kroppsskakningar och att jag rätt som det var bara kunde falla ihop. Till slut, efter andra rattfyllan då jag också åtalades för att ha nypt polisen i stjärten, beslutade jag mig för att jag kanske skulle sluta med Cipralex därför att jag verkade ha framkallat någon slags besatthet av alkohol och jag kunde även se att jag hade vanföreställningar. Så, medan jag satt i fängelse, begärde jag ingen mer medicin under en vecka och kunde helt sluta med Cipralex, trots att de depressiva biverkningarna från avtändningen varade i tre månader. Jag mötte ett otal andra kvinnor som hamnat i fängelse för rattonykterhet medan de varit på Zoloft, Cipralex och Abilify och andra för snatteri då de var på Xanax. Min depression är till hundra procent borta. Jag känner mig inte längre ledsen över mitt liv. Jag har inte mördat någon, kört onykter, jag är inte längre i fängelse, jag fick inte mina barn omhändertagna, jag är inte på psyksjukhus och jag har inte ett dödligt diastoliskt blodtryck på 110 längre. Det spelar ingen roll vad som händer i mitt liv nu, jag är alltid hoppfull och aldrig deprimerad. Jag vet att saker och ting kan bli mycket värre.

– Rockki, 2010

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.