Press: Svenska pressreleaser: 21 Februari 2011
KMR

ADHD-AMFETAMIN ÖKAR RISKEN FÖR PARKINSON MARKANT
2011-02-21


Läkemedelsverket

Amerikanska neurologförbundet varnar nu för att amfetamin kan öka risken för Parkinson markant. I en långtidsstudie på över 66 000 människor i Kalifornien visar det sig att 60 procent av dem i studien som hade fått Parkinson hade använt amfetamin på 60- och 70-talet.

KMR varnade för detta redan för tio år sedan. Det är då märkligt att hör Bo Bergman från Läkemedelsverket i Sverige säga i SVT/Rapport att detta var nytt. Ännu märkligare var det att höra när han säger att det var låga siffror.
http://playrapport.se/#/video/2332883

Vad han dock inte säger är att de som använde amfetamin på den tiden började kanske vid 20-25 år och utvecklade det vid vuxen ålder. Idag får barn vid 7 års ålder amfetamin. Risken är då att vi får se en våg med Parkinson i relativt ung ålder i framtiden.

American Academy of Neurology uppmanar nu läkarna att ta i beaktande att amfetamin kan framkalla Parkinson. Studien kommer att presenteras vid nästa årsstämma i Honolulu i april i år.
http://www.aan.com/press/?fuseaction=release.view&release=904

Med tanke på att studien som presenterades i Lancet för två veckor sedan som visar att över 60 procent av alla med ADHD kan ha matallergier; och med tanke på flera studier som visar att långtidsanvändning av amfetamin inte alls är till någon nytta vid ADHD, så är det lika bra att avsluta detta gigantiska experiment med våra barns hälsa.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.