Press: Svenska pressreleaser: 16 Januari 2011
KMR

POLITIKER SPARKAR PÅ KATTEN NÄR DET GÄLLER DET SANSLÖSA VÅLDET
2011-01-16


Gabrielle Gifford

I kölvattnet  av det tragiska skottdramat i Tucson, där sex personer dödades och politiker Gabrielle Gifford blev allvarligt skadad, ställer nu politiker krav på lättare intagningsregler för folk med misstänkt psykisk störning. Det är som att sparka på katten när man stöter tårna i bordsbenet. Det är nämligen klarlagt att det är psykiatrin som är den verkliga förövaren till det sanslösa våldet.

Flera artiklar i The New Republican kräver nu att det skall bli mycket lättare att spärra in folk med ”misstänkt” psykisk störning. William Galston, tidigare rådgivare åt Clinton, anser i en artikel att det är alldeles för svårt att spärra in folk idag. Anledningen, enligt Galston, är de civila medborgarrättsgrupper på 1970-talet som krävde strängare intagningsregler, i huvudsak, att en person först måste bevisas vara farlig för sig själv eller andra, för att kunna spärras in.
http://www.tnr.com/blog/william-galston/81228/the-tucson-shooter-and-the-case-involuntary-commitment

Anledningen till dessa krav på reformer var de många hundratusentals människor som spärrats in på mentalsjukhus för så gott som ingenting; som vistats i flera decennier på mentalsjukhus utan att ha gjort någon illa, fullständigt nerdrogade med starka psykiatriska droger.

Galston vill nu att grannar, skolor, arbetskamrater och poliser skall kunna rapportera om människor vars verklighet skiljer sig från gängse normer. De skall spärras in och tvångsbehandlas. Det är svårt att föreställa sig de politiska konsekvenserna av detta. Galston försöker koppla ihop mental sjukdom med våld men i verkligheten är det tvärtom. Det är ytterst få människor med ”psykisk sjukdom” som är våldsamma. Sannolikheten att bli mördad av en människa med schizofreni är en på 14,3 miljoner enligt en uträkning. Det är tre gånger större risk att dödas av blixten. Och långt större risk att dödas i trafiken eller i en krogkö. Däremot är chanserna större att en normal person som fått psykdroger för ett livsproblem brister ut i okontrollerat våld.

Och tittar man tillbaka på ”den gyllene tidsåldern” inom psykiatrin under 1960- och 1970-talet där tusentals människor ”med en annan verklighet”, spärrades in, så var det långt fler våldsamma attacker på politiska ledare (JFK, RFK, Malcolm X, Martin Luther King, George Wallace, m.fl.) än under den relativt lugnare eran under 1980-talet då reformerna trädde ikraft.

Men precis som efter 11-september-attackerna så vill man urholka alla mänskliga rättigheter och grundlagar och inrätta en polisstat. Terrorhotet utnyttjades omedelbart för att instifta Patriotic Act, där man utan vidare kunde deportera invandrare (USA består ursprungligen enbart av invandrare), avlyssna telefon och Internet-trafik, infiltrera grupper och en mängd olika åtgärder som åsidosatte så gott som alla mänskliga rättigheter och grundlagar.

Varje enstaka våldshandling tycks mötas av en ännu värre och vidare omfattande våldshandling från politiskt håll. Nu vill man låsa in varje person som inte uppvisar rätt beteende. Man hävdar att 4,5 miljoner amerikaner är psykiskt sjuka. Ställ detta i relation till skottdramat i Tucson. Det har blivit politikerna mot folket. Man bör kanske instifta ett moratorium (avhållande från politiskt beslut) i kölvattnet av tragedier liknande dessa för att undvika reaktiverade och förhastade beslut.

Under mitten av 1950-talet fanns det ett liknande krav som faktiskt ledde till att KMR senare bildades. Då ville man avstycka en stor del av Alaska (ungefär Blekinges yta) till ett slags Gulagläger och utan vidare restriktioner skicka ej önskade amerikaner dit genom en ny mentalhälsolag. Lagen som kom att kallas ”Síberia-lagen” stoppades i sista sekund av medborgarrättgrupper.
(Se PDF om denna och ytterligare psykiatriska slavläger)

Det är samtidigt intressant att notera att politiska kraftåtgärder vidtas först när politiker utsätts för våld. Samma sak skedde när Anna Lindh mördades av en person så nerdrogad av psykdroger att han inte visste vad han gjorde (vilket han erkände för en medfånge för ett år sedan).

Och som vi tidigare skrivit om så är det nu klarlagt utan tvivel att det är psykiatrins droger som utlöser det sanslösa våldet och är det några politiska åtgärder som skall vidtas mot sporadiska, sensationella våldshandlingar så är det mot psykiatrin.

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.