Press: Svenska pressreleaser: 6 Januari 2011
KMR

OFFREN FÖR NAZI-PSYKIATRIKERNA FUNNA I MASSGRAV
2011-01-06


Psykiatrisk barnoffer

 

Kvarlämningarna av 220 människor har nyligen hittats nära ett psykiatriskt sjukhus i Hall i Tyrolprovinsen i Österrike. Man tror att de mördats av psykiatriker under andra världskriget och begravts i närheten av sjukhuset i en massgrav.

Bara kort tag efter att Tysklands psykiatriförbund erkänt och ursäktat att de mördat 300 000 mentalpatienter och förståndshandikappade, kommer nästa avslöjande i Österrike.

Ett byggprojekt i staden Hall i Österrike fick avbrytas då man upptäckte en anonym massgrav med kvarlämningar av 220 människor vilka man till största delen tror har avrättas genom ”eutanasi”, dvs. aktiv dödshjälp. Vilket låter bättre än det var, för många svältes ihjäl eller gasades eller helt enkelt sköts ihjäl av de mordlystna psykiatrikerna.

Man vet om att minst 30 000 människor mördades i ett enda sjukhus – Schloss Hartheim, nära staden Linz i norra Österrike. Man visste dock inte om att det förekom eutanasi även på andra ställen i Österrike. Guvernören för Tyrolprovinsen, Guenther Platter säger till BBC News att han ”djupt skakad” av upptäckten.

Det var ingen som visste att det förekom ”eutanasi” i Sverige heller förrän KMR avslöjade detta 1988. Patienterna forslades tvärs över Sverige till Ryhov i Jönköping där de stängdes in i baracker och svältes ihjäl. Indikationer finns på att projektet var känt ända upp i Medicinalstyrelsen på den tiden. Psykiatrikerna på Ryhov väntade på den tyska invasionen och hade låtit patienterna sy en hakkorsflagga som skulle hissas när de kom. Förmodligen förekom psykiatrisk ”eutanasi” i hela Europa – fast i det tysta.

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12101320

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2011 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.