Press: Svenska pressreleaser: 29 December 2010
KMR

DÖMDA DUBBELMÖRDERSKAN FICK MASSOR AV PSYKDROGER
2010-12-29


Psykiatrin gav under lång tid den nu dömda 33-åriga kvinnan stora doser antidepressiva, ångestdämpande, sömnmedel, beroendeframkallande smärtstillande medel – ihop med legal narkotika, Subutex, ”mot hennes missbruk”. Hon fick det trots att man visste att hon också missbrukade lugnande medel och amfetamin. Det här är våld på recept.

Nu har alltså kvinnan dömts till livstid för att ha mördat sin mor och den 53-åriga kvinna som hon brukade köpa amfetamin från.

Enligt media hävdade kvinnan när hon greps att ”hon inte mindes någonting” och det skrevs då att hon ”missbrukar amfetamin och starka lugnande tabletter – bensodiazepiner”. Vi har också kunnat läsa att hon var ute efter piller och att motivet till morden troligen var hennes ”behov av tabletter”. Efter domen kan vi läsa att kvinnan ”var tablettmissbrukare”, att hon ”missbrukade droger”. Och det makabra uttalandet från advokaten att kvinnan nu mår bättre, för att hon ”har börjat medicinera”.

Vad vi inte kunnat läsa, varken nu eller tidigare, är att kvinnan via recept från psykiatriker fick psykofarmaka och legal narkotika i sådana mängder att de direkt skulle fälla vem som helst till marken.

Kvinnan fick först och främst Subutex (Subuxone) – legal narkotika som skrevs ut mot hennes missbruk av annan narkotika. Och hon fick samtidigt Lyrica (ångestdämpande) i hela 150 mg/dag. För den som inte känner till det står Lyrica näst i kön för att bli narkotikaklassat. I maj kablades nyheten ut: ”Läkarna manas till försiktighet, och Läkemedelsverket ber dem att inte skriva ut medicinen till personer med missbruksproblem.” En representant för Kvinnoorganisationernas Samarbetsråd i Alkohol- och Narkotikafrågor (KSAN) sade: ”Vi känner stor oro för framför allt unga kvinnors hälsa.”

På den åtalades medicinlista stod också Tradolan (smärtstillande opioid) 100 mg/dag. Tradolan har beskrivits som den ”nya innedrogen bland ungdomar” och misstänks ligga bakom flera dödsfall.
Kvinnan fick också Imovane (bensodiazepinliknande beroendeframkallande medel) 7,5 mg/dag under en längre tid, trots att det bara bör skrivas ut för högst fyra veckor och att medlet som varningstext har: ”Risk för tillvänjning föreligger. Iakttag försiktighet vid förskrivning av detta läkemedel.” Och till det fick kvinnan också en daglig dos på 30 mg Mirtazapin (antidepressivt medel).

Hon fick kort och gott en helt vansinnig drogcocktail, samtidigt som ansvariga psykiatriker var medvetna om att hon dessutom missbrukade annan narkotika.

Tyvärr berättar inte media om de psykiatriska drogerna och deras våldsframkallande effekter. Den stora forskningsrapport som just publicerats om psykiatriska drogers samband med mord, misshandel och övergrepp har inte fått en rad i svensk media. (Se artikeln Prescription Drugs Associated with Reports of Violence Towards Others, Moore, Glenmullen och Furberg i PLoS MedicineMoore TJ, Glenmullen J, Furberg CD (2010), PLoS ONE, 15 december 2010, http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0015337 )

Och den “medicin” som den nu dömda kvinnan fick är vad regeringens utredare Gerhard Larsson, kraftigt påhejad av läkemedelsindustrins lobbyister som Anders Milton, vill ge landets missbrukare. Samtidigt som polisen redan nu har fått nog av det missbruk och våld som den legala langningen skapat. Som chefen för Citypolisens narkotikarotel i Stockholm nyligen sade (MittiSöderort) om Gerhard Larssons förslag om mer legal narkotika: ”Det är helt uppåt väggarna. Vi kan inte ta hand om det som finns på gatan idag.”

Hade media bara berättat fakta om dessa vansinnesdåd så hade vi fått krav på fungerande drogfria behandlingsalternativ, i stället för psykiatrins recept på våld.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.