Press: Svenska pressreleaser: 15 December 2010
KMR

HANS-ERIK DYVIK HUSBY STARTAR SKANDINAVISK KMR. NY ”MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER” UTE.
2010-12-15

MR-4-2010

Astrid Lindgren rasade mot amfetaminbehandlingen av barn. Socialstyrelsen klarar fortfarande inte av att få in rapporter om ECT. Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Hell i Turbonegro, alias Cornelis startar skandinavisk KMR och i USA sker det en fullständig upprensning i det psykiatriska träsket. Och bör folk som tar psykofarmaka verkligen få köra bil överhuvudtaget?

Detta är några rubriker i tidningen ”mänskliga rättigheter” 4-2010.

  • Hans-Erik Dyvik Husby och hans manager Trygve Haug har startat en skandinavisk KMR tillsammans med redaktören för ”mänskliga rättigheter”. Det är en paraplyorganisation som skall ena länderna mot psykiatrins ständiga övergrepp på mänskliga rättigheter. Europeiska tortyrkommittén har kritiserat både Danmark och Norge. Förra året fanns det 48 oredovisade dödsfall inom den norska psykiatrin och i Sverige har psykiatrin förstört den svenska modellen med drogrehabilitering och kallar drogfri behandling ”ovetenskaplig”. Psykiatrins ”vetenskapliga” metoder med ersättningsdroger är närmast livslång. Själv lyckades Hans-Erik sluta med sitt 24-åriga missbruk, varav 12 år på psykiatriska droger, på Narconon – utan några som helst ersättningsdroger – på bara tre månader.
    - Om jag fortsatt med den psykiatriska lösningen hade jag fortfarande varit på droger, säger Hans-Erik. Vad är det för vetenskap?
  • Socialstyrelsen har återigen misslyckats med att få kunskap om psykiatrins bruk av elchocker i Sverige. Stockholms län har inte rapporterat en enda elchock för 2009. Socialstyrelsen lovade direkt i TV att patienter ska få veta att elchocker kan ge permanenta minnesförluster. Men det var inget löfte de tänkte hålla. När Uppdrag gransknings kameror slocknade, slocknade också intresset hos skenheliga politiker och byråkrater att göra något för patienterna. En KMR-medlem fick dock in alla rapporter om ECT från Stockholms län på ett par månader – något som Socialstyrelsen misslyckats med i alla år.
  • I brev till KMR skrev Astrid Lindgren att amfetaminbehandlingen gjorde henne mycket upprörd, och om hon bara orkat hade hon kämpat emot den. ”Jag hoppas dock att ni orkar fortsätta den här viktiga kampen på framgångsrikaste sätt ... Det du skriver om gör mej verkligen upprörd.”
  • Senaste tiden har vi fått höra och läsa om i media att det är genetiska avvikelser som framkallar ADHD. Men om man läser ursprungsstudien samt tolkningarna av den, finner man det motsatta vara närmare sanningen. Vilket även forskaren fick erkänna. I nio fall av tio är det inte gener bakom ADHD. Granskar inte media källorna?
  • Och i USA sker nu en gigantisk upprensning inom det psykiatriska träsket. Det är senator Grassley som leder korståget mot alla bedrägerier inom psykiatrin. Även cheferna inom de stora läkemedelsbolagen hotas nu med dryga böter och ett års fängelse om de fortsätter med bedrägerierna runt psykofarmaka.
  • Folk som tar sömnpiller, lugnande eller ångestdämpande mediciner är farligare på vägen än rattfulla, har forskare kommit fram till. I och med att omkring en miljon svenskar använder psykmediciner är det nog en fråga som bör tas upp till ordentlig debatt även här. Skall de överhuvudtaget få köra bil efter dessa nya rön?

Läs hela PDF-tidningen

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.