Press: Svenska pressreleaser: 14 December 2010
KMR

LURAD! SVARA NEJ PÅ ALLA FRÅGOR OCH DU ÄR DEPRIMERAD
2010-12-14


WebMD

 

USAs mest populära websida för hälsa, WebMD, har en online test för depression. Oberoende vilket svar man gav så blir resultatet att man var deprimerad. Är det ett skämt för att pigga upp deprimerade personer? Nej, så roligt är det inte. Testen är sponsrad av läkemedelsföretaget Lilly som säljer det antidepressiva medlet Cymbalta, vars annonser omgärdar testet.

Det har varit ett mycket populärt test i USA och man har till och med kunnat se annonser om det på TV. Miljontals människor har tagit testen. WebMD säger sig vara en oberoende websida. Men det är en lögn.
http://www.webmd.com/depression/depression-symptom-quiz

Senator Grassley som håller på att städa upp i det psykiatriska träsket i USA har nu beordrat WebMD att redovisa kopplingen till Lilly på nätet, vilket det varit tvungna att göra. Men under lång tid fanns det ingen sådan koppling och folk trodde att det var en oberoende test.

Och oavsett om den lilla rutan med kopplingen till Lilly finns med, vem kunde tro att man var allvarligt deprimerad om man svarade nej på alla tio frågorna, på USAs mest välbesökta ”oberoende” websida för hälsofrågor? Svaret på testet blev nämligen: "You may be at risk for major depression, och bör omedelbart besöka sin läkare. Vilket föranledde senator Grassley att beordra WebMD och Lilly att ändra på testen. Vilket de nyligen gjorde. Och vad blir svaret nu? Svarar man nej på alla tio frågorna så lider man bara av ”risk for depression” och bör se sin läkare i alla fall. Få ihop det någon!

Hela testen är designad för att sälja Cymbalta. Vilken välbalanserad människa som helst skulle vackla i sin tro på sig själv efter att ha gjort denna test. ”Är jag kanske deprimerad – utan att veta om det?” ”Borde jag träffa min läkare?”

Även om man nu får reda på att testen är sponsrad av Lilly får man dock inte reda på att hela websidan är sponsrad av Lilly. Sättet att sälja mediciner är att sälja sjukdom. Och depression har gjorts till en sjukdom av psykiatrin i allians med den psykiatri-inriktade Big Pharma.

Arbetssituationer, ekonomi, relationer, och inte minst terrorhot, gör att människor går upp och ner i humör. Man kan vara deprimerad, det är ett emotionellt tillstånd, men man har inte en depression, det är en ”sjukdom” och det finns inga som helst biologiska tester som visar att depression är en sjukdom.
Big Pharma säljer psykdroger för 80 miljarder dollar per år – WebMD som hjälper till drog in 113 miljoner dollar förra året – inte minst genom Lillys ”oberoende” test för att fånga fler människor på psykdroger.

Follow the money.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.