Press: Svenska pressreleaser: 23 November 2010
KMR

KMR HADE TYVÄRR RÄTT I 20 ÅR – ENORMT MISSBRUK AV ADHD-DROGER
2010-11-23


sparks enerhy

 

När Christopher Gillberg lanserade amfetaminbehandlingen 1988 i Sverige varnade KMR för det missbruk som skulle uppstå. Nu lyckades KMR fördröja amfetaminbehandlingen i många år (Gillbergs ord) så det började inte märkas förrän på senare år. Men desto värre nu.

”Polisen beslagtar allt mer ADHD-droger vid tillslag. Mellan år 2000 och 2008 gjordes sammanlagt 13 beslag av ADHD-medicin i Kalmar län. Fram till augusti i år hade redan 16 gjorts,” rapporterar Östran.se.
http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/fraan_195_till_8_114_doser_paa_bara_tvaa_aar

Av bara en enda ADHD-drog hade det skett en ökning av försäljningen från 195 dagsdoser år 2008 till 8114 dagsdoser i augusti år. Polisen i Kalmar län har fått se en kraftigt ökning på svarta marknaden av ADHD-droger.
- Vi har märkt av det här bland ungdomar. De har fått eller köpt av någon, en del har haft hasch som de sedan byter mot Ritalin och Concerta, säger Marcus Tinnert som arbetar vid ungdoms-polisen i Kalmar, till Östran.se
http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/adhd_medicin_saeljs_svart_som_amfetamin

Sanningen är den att så gott som alla ADHD-droger är mycket eftertraktade på svarta marknaden. I USA är de så eftertraktade att de säljs för 10 dollar pillret.

Den ”kognitiva steroiden”
Adderall är en populär ADHD-drog som idag används på arbetsplatser, Wall Street, och college; av idrottsmän (10% av basebollspelarna har ADHD och får legalt amfetamin), pokerspelare, nattsuddare, kändisar (Lindsay Lohan kollapsade av Adderall), bantare, chaufförer och andra som vill ha en kick.

Men framförallt används de av studerande för att klara av att sitta uppe och studera. Den kallas den ”kognitiva steroiden”. Enligt en ny rapport så använder så mycket som 20 procent av alla collegestudenter Adderall, Concerta eller någon form av ADHD-amfetamin. Just dessa två är populärast därför att de, till skillnad från Ritalina, som ger en omedelbar kick, har en tidsfördröjd utsöndring och de håller sig därför påverkade hela dagen, och/eller hela natten som så behövs inför en tenta. Det har blivit en trend på skolorna att ta ADHD-droger, precis som på 1960-talet, innan de förbjöds i Sverige som första och förmodligen enda land.

De säljs på skolorna för 5 till 10 dollar per tablett. Många har lärt sig att lura psykiatrikerna för att få recept. Det är inga problem eftersom det inte finns några blodtester eller andra objektiva tester. De behöver bara prata om sitt överaktiva beteende. Psykiatrikerna ställer villigt upp och tar upp sitt förtryckta receptblock. Inga onödiga frågor.

För den som tvivlar på att detta är ett problem i Sverige kan gå in på följande site.:
http://jannel.se/concrit.Apr2010.pdf

Den undanröjer alla tvivel. Ställ sedan frågan till din tidning varför de inte tar upp detta – de har fått information om det från KMR.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.