Press: Svenska pressreleaser: 29 Oktober 2010
KMR

ANNA NICOLE SMITHS PSYKIATRIKER FÄLLD FÖR DROGKONSPIRATION.
2010-10-29


Anna Nicole Smith

 

Anna Nicoles advokat-pojkvän och hennes psykiatriker, Khristine Eroshevich, dömdes i går för att ha konspirerat ihop för att få den tidigare Playboy modellen och TV-stjärnan fast på psykdroger.

Åklagarna fastställde att de anklagade var bländade av glamouren runt Anna Nicole och tillfredställde hennes krav på receptbelagda narkotiska preparat för att skydda sin inre status i hennes personliga liv och kändisvärlden.

Försvararnas advokat kontrade med att måla ut de försvarande som helgon som försökte hjälpa Anna Nicole Smith med hennes kroniska smärtor. Något som juryn inte trodde på.

Anna Nicole Smith dog av en överdos i Florida år 2007, men de anklagade åtalades inte för hennes död. Juryn anklagade pojkvännen, Howard K. Stern, för att konspirera ihop med Eroshevich för att få tag i narkotiska preparat i olika falska namn.

Vid Anna Nicoles död fann man recept på 300 metadontabletter, fyra burkar smärtstillande, också kallade "Hospitol heroin", samt två sorters lugnande, en muskelavslappnande och en anti-inflammatorisk medicin. Man fann sammanlagt 44 olika mediciner.

Eroshevich var Anna Nicoles granne och vän innan hon började behandla henne och skriva ut droger. Men det var nog mer än så. I domstolen visade det upp bilder där bägge satt nakna i badkaret och i andra intima situationer. Åklagaren hävdade att denna ”vänskap” var överträdelse av yrkesetik och inkallade därefter en apotekare för att vittna om, att den stora mängden droger Eroshevich skrev ut för Anna Nicole var lika med ”farmaceutiskt självmord”.

Apotekaren vägrade att ge ut drogerna och åklagaren kunde bevisa att Eroshevich gick till andra apotekare för att få ut dem.

Juryn tillbringade nio veckor för att höra alla detaljer om Anna Nicoles minst sagt besvärliga liv. Dom väntas senare vilket troligen blir ett mildare fängelsestraff och/eller böter. Eroshevich kommer dock aldrig att kunna praktisera som psykiatriker igen.

Los Angeles distritsåklagare Steve Cooley skrev i ett uttalande att han var glad att några skyldiga dömdes.

”Detta fall illustrerar överanvändningen av receptbelagd medicin i dagens samhälle. Den medicinska yrkeskåren har ett ansvar att försäkra sig om att strikta etiska riktlinjer i deras yrke följs när det gäller att skriva ut mediciner som del av ansvaret om sina patienter.” 

Detta är inte den första kändisen som dött efter ha varit i kontakt med psykiatriker, Marilyn Monroe, Elvis Presley, Heath Ledger, Michael Jackson är bara några få av många kändisar som dött av psykiatriska droger.


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.