Press: Svenska pressreleaser: 5 Oktober 2010
KMR

KRIMINELLA DROGAS NER PÅ FÄNGELSERNA
2010-10-05


 

Fängelse

 

Som KMR tidigare berättat om så håller den psykiatriska läkemedelsindustrin på att ta över leveransen av droger till fängelserna. Och det är skattebetalarna som står för notan. Kriminalvårdens nota för mediciner har ökat med över 60 procent på kort tid, från 26,4 miljoner kronor till 42,6 miljoner.

Rapports granskning i går visar att psykiatriska narkotikaklassificerade droger står för den största kostnaden. Morfin- och amfetaminpreparat; bensodiazepiner och antidepressiva väller in över murarna. Den medicinskt ansvariga på Kriminalvården kunde inte lämna någon riktig förklaring i TV-rutan. Men förklaringen är nog ganska enkel, psykiatrikerna har tagit över fängelsevården och droger är den enda lösningen.

Att det är ren narkotika som delas ut råder det inga tvivel om. På Gotland åtalades nyligen en man för att han haft två ADHD-tabletter i fickan – som han inte hade recept på. De var narkotikaklassificerade.

Niklas Kronqvist, verksam i KRIS intervjuades och sade:
- Det är ett sätt att göra det enkelt för sig, att hålla människor lugna med hjälp av mediciner i stället för att hantera problemet, säger Niklas.

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.