Press: Svenska pressreleaser: 4 Oktober 2010
KMR

GILLBERG HÅLLER MED KMR – HITTA DEN VERKLIGA ORSAKEN TILL BARNENS PROBLEM
2010-10-04


Gillberg

 

I ett sensationellt uttalande säger Christopher Gillberg till Aktuellt:”I stället för att man klumpar ihop alltihop och kallar det för ADHD eller autism, så måste man istället börja leta efter vad är orsaken i varje enskilt fall.” Det är vad KMR sagt i alla år och samtidigt hjälpt ett flertal ”ADHD-föräldrar” med deras stökiga barn.

Psykiatrisk diagnostik och behandling bygger på att ”klumpa ihop” olika beteenden, ge dem ett namn och skriva ut skadliga psykiatriska droger som ska ändra beteendet. Ungdomsproblem har gjorts till en sjukdom av psykiatrin – allt för att tillsammans med läkemedelsbolagen casha in på desperata föräldrar.

Gillbergs uttalande om att det måste bli slut med att man ”klumpar ihop alltihop” (barns olika problem) ”och kallar det för ADHD” är ett välkommet besked. Att hitta ”orsaken i varje enskilt fall” är något helt annat än att stigmatisera barnet med en ADHD-beteckning som tidigare påstods vara en kronisk störning i barnets hjärna – och nu en genetisk åkomma. Man svävar omkring med genetiska förklaringsmodeller som värsta rasbiologer.
– Under början av 1990-talet åsåg vi med roat intresse hur schizofrenigenen hittades ena vecka av en karriärsugen forskare, för att förnekas nästa vecka av en annan lika karriärsugen forskare som hade hittat en annan gen. Så höll det på under flera år – tills man gav upp och helt enkelt bara drogade ner dem, säger KMR:s talesman Peter Anstrin.

Att hitta den verkliga orsaken till barns problem utesluter också generell ”beteendemodifiering” med skadliga amfetaminliknande droger som Concerta, Ritalina och Strattera.

Föräldrar måste kräva att man hittar den verkliga orsaken till barnens problem och att man sätter in verkliga, långsiktigt fungerande lösningar. Kända allergiläkare kan sätta igång ett ”ADHD-beteende” på bara några minuter genom att tillsätta ett allergent ämne, för att sedan stänga av det på några minuter med en allergimedicin. Det är naturligtvis inga som helst gener inblandade i detta. Se en uppseendeväckande video om detta:


Dessa lösningar får vi aldrig se i Aktuellt eller annan media. KMR har dock presenterat en hel del alternativa lösningar på barns stökiga beteende under åren. Vi har hjälpt ”ADHD-föräldrar” som sökt hjälp hos KMR för att slippa amfetaminera sin barn. Vi har rekommenderat något så enkelt som renad omega-3 i höga doser samt avslappnande magnesium. En mamma som såg sitt barn förvandlas till ett monster av Ritalina berättar om den lättnad hon erfar när hon använde sig av tipsen:
”Det blev en drastisk skillnad. Tidigare kunde jag inte prata med honom när han fick Ritalina. Vi gav honom fiskolja samt tre magnesiumtabletter under dagen och kvällen istället. För första gången kunde han sova en hel natt – och jag också. Lärarna berättade att han blivit 80 procent bättre, lugnare och mer fokuserad.

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.