Press: Svenska pressreleaser: 13 September 2010
KMR

LÄKEMEDELSBOLAGEN UTBILDAR POLITIKERNA
2010-09-13


Adderall

Många undrar varför politiker och lagstiftare inte agerar inför de skador som ADHD-drogerna orsakar barn såväl som vuxna. Varför ignorerar de alla de bevis som finns. 700 skaderapporter inkom förra året till Läkemedelsverket. Svaret kommer här, se vilka som förser dem med fakta.

Bakgrund: 4,5 miljoner barn i USA påstås ha ADHD, en diagnos utan någon som helst etiologi, orsaksbeskrivning. ”Sjukdomen” har spridit sig till övriga västvärlden. Den tycks vara väldigt smittsam men sprids uppenbarligen bäst via tidningsartiklar i respektive länder. (Den finns dock inte i Asien, då det inte skrivs något om ADHD där.)

Det är inget fel på hjärnorna hos dessa barn. Den påstådda kemiska obalansen är en myt. Det finns inget sätt att mäta en sådan. Och det är inte vi som påstår det. Det erkände förre ordföranden för amerikanska psykiatriföreningen, APA, på bästa sändningstid i amerikansk TV redan år 2005. Trots det odlas myten friskt i de medier där ”ADHD-viruset” sprids som bäst. De av läkemedelsbolagen sponsrade anhörig- och patientföreningarna hjälper ivrigt till att sprida farsoten.

Nyligen avslöjades det att en miljon barn fått diagnosen därför att de är yngst i klassen! Mycket vetenskapligt.

Vad som finns är ett antal barn som inte beter sig som de förväntas göra, som klättrar på väggar och stör omgivningen, inklusive sig själva. Ge dem lite magnesium regelbundet under dagen så lugnar de ner sig omedelbart. Lägg till rent omega-3 med GLA i höga doser så mår de jättebra. Lecitin hjälper dem att fokusera bättre. Ett multivitamin håller dem uppe. Ta bort socker, skräpmat och andra allergena ämnen i maten, lägg till lite fasta rutiner i vardagen och hantera eventuell mobbning så är de hanterade.

Diagnosen har framkommit av en enda anledning: man vill sälja mediciner! Punkt slut! Läkemedelsbolagen cashar in något alldeles otroligt. Man anlitar PR-byråer som producerar färdiga artiklar som tidningarna tar in enligt följande mall:
En folksjukdom, besvären och lidandet, en expert som uttalar sig, ett offer för sjukdomen som naturligtvis blivit bra av det lilla räddande pillret. Vi ser det varje vecka på löpsedlarna.

Politikerna undrar: ”Var kommer alla dessa ADHD-barn ifrån. De fanns ju inte förut? Och vad görs åt alla biverkningar?” (Adderall drogs in ett tag i Kanada efter ett antal dödsfall. Efter ett antal påstötningar släpptes det igen.) Och får lugnande svar från läkemedelsbolagen.

Om några dagar skall information hållas på Capitol Hill om ADHD under rubriken: ”Facts or Fiction”. Det är ”ADD/ADHD Awareness Week denna vecka. Anordnare är läkemedelsbolaget Shire som tillverkar bästsäljande ADHD-drogen Adderall. Den kallas numera en ”kognitiv steroid” och används på arbetsplatser, Wall Street, och collage; av basebollspelare (10% har ADHD och får legalt amfetamin), pokerspelare, nattsuddare, kändisar (Lindsay Lohan kollapsade av Adderall), bantare, chaufförer och andra som vill ha en kick.

Detta är en miljardindustri. Går det i USA så sprider det sig till övriga länder. Därför Capitol Hill. Talare är bland andra, höga chefer på Shire – inga kritiker släpps in. PR-bolaget som håller i detta inriktar informationen på hur svårt ADHD-folket har det i livet. Det lilla pillret kommer liksom av en händelse i andra hand, som en lösning på ett jätteproblem, en folksjukdom. Man pratar om miljardvinster för samhället. Nu vet vi var vinsterna hamnar. I Sverige springer Anders Milton omkring bland politikerna och ”informerar” och lobbar för sina uppdragsgivare, läkemedelsbolagen.

Och politikerna kan lugnade luta sig tillbaka. Läkemedelsbolagen tar hand om problemet. Här behövs inga åtgärder.

http://www.prnewswire.com/news-releases/fact-or-fiction-adhd-in-america-a-capitol-hill-forum-briefing-hosted-by-shire-the-entertainment-industries-council-and-the-lab-school-of-washington-102483619.html

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.