Press: Svenska pressreleaser: 10 September 2010
KMR

KMR DEMONSTRERADE MOT ATT SOCIALSTYRELSEN MÖRKAR FAKTA OM SJÄLVMORDEN.
2010-09-10


rydberg demo

 

Idag den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. KMR delade ut flygblad utanför Kulturhuset i Stockholm där KI anordnade ett seminarium om suicidprevention. Detta orsakade viss uppståndelse bland anordnarna från KI. För inte någonstans fanns det uppgifter om att psykiatrins droger, inte bara är ineffektiva, utan med största säkerhet orsakar självmordsbenägenhet.

I en unik undersökning med bekräftande siffror från Socialstyrelsen visar det sig att i 86 % av alla självmord som anmälts enligt Lex Maria, alltså vid vårdkontakt, så hade psykiatriska droger använts innan självmordet.

77 % av ALLA kvinnor som begick självmord i Sverige år 2007 fick psykiatriska droger, i första hand antidepressiva medel. Dessa ”lyckopiller” som psykiatrin förhärligat i snart två decennier. Medel som enligt flera undersökningar nu ”plötsligt” inte visar sig ett dugg bättre än placebo, alltså kemiskt värdelösa, men med kraftiga biverkningar.

Det tragiska, ofrånkomliga faktumet är att en stor majoritet av dem som begår självmord i Sverige idag har fått en lång och omfattande behandling med psykofarmaka - främst antidepressiva medel - innan självmordet.

Frågan uppstår då automatiskt: framkallar de även självmordsbenägenhet? Ja, de gör det och det står även på bipacksedlarna – fast i liten text. Om man nu menar allvar med dessa suicidpreventiva åtgärderna så är det dags att man tar en ordentligt titt på dessa siffror, och inte som Socialstyrelsen, mörkar dem.

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.