Press: Svenska pressreleaser: 7 September 2010
KMR

SOCIALSTYRELSEN MÖRKAR FAKTA OM SJÄLVMORDEN. PSYKIATRINS DROGER BAKOM 86% AV LEX MARIA-SJÄLVMORD.
2010-09-07


flicka piller

Fredagen den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. Lärda människor världen över skall diskutera hur självmord skall förhindras; vilka nya psykiatriska droger som skall hjälpa till. Regeringen i Sverige lägger 5 miljoner kronor på medicinsk forskning. Samtidigt som den mest uppenbara faktorn bortses från.

Sveriges mest kända forskare i suicidologi kommer att hålla seminarium på Kulturhuset i Stockholm på fredag. Vi kommer inte få höra ett ord om hur de psykiatriska drogerna ligger bakom en stor majoritet av självmorden. KMR kommer dock att stå där och påminna om detta.

I en unik undersökning med bekräftande siffror från Socialstyrelsen visar det sig nämligen att i 86 % av alla självmord som anmälts enligt Lex Maria, alltså vid vårdkontakt, så hade psykiatriska droger använts innan självmordet.

I hela 77 % av alla Lex Maria-fall hade antidepressiva medel (63 %) och/eller antipsykotika använts. Dessa ”lyckopiller” som psykiatrin förhärligat i snart två decennier. Medel som enligt flera undersökningar nu ”plötsligt” inte visar sig ett dugg bättre än placebo, alltså kemiskt värdelösa, men med kraftiga biverkningar.

Det tragiska, ofrånkomliga faktumet är att en stor majoritet av dem som begår självmord i Sverige idag har fått en lång och omfattande behandling med psykofarmaka - främst antidepressiva medel - innan självmordet.

Frågan uppstår då automatiskt: framkallar de även självmordsbenägenhet? Ja, de gör det och det står även på bipacksedlarna – i liten text.

Och Socialstyrelsen gör absolut ingenting åt detta, trots att de vet om det och har alla siffror om det! Socialstyrelsen GD Lars Holm har på direkt förfrågan sagt att han inte är intresserad av dessa siffror. Vad är han då intresserad av?

– Det är klart att det finns olika infallsvinklar på dessa data, säger KMRs talesman Peter Anstrin. Men det absolut minsta man kan säga är ju att pillren inte hjälper. Att Socialstyrelsen säger att de inte är intresserade av detta är ju skrämmande. Det är ju deras egna siffror. De mörkar! Och det är inte första gången. Vi har en annan undersökning från Socialstyrelsen som visar att ECT ökar dödligheten med 34 %. Det är statistiskt säkerställt av en forskare på Socialstyrelsen. Den mörkades också. Både ECT och antidepressiva används vid självmordsbenägenhet.

 


Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 6039 , 129 06 Hägersten


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.