Press: Svenska pressreleaser: 3 februari 2010
KMR

OMEGA-3 MINSKAR RISKEN FÖR PSYKOS DRASTISKT
2010-02-03


En ny studie visar att omega-3 minskar risken för att utveckla psykos hos riskpersoner. Stora möjligheter för riskfri behandling av barn öppnar sig.

Tolv veckors tillskott med fiskolja rik på fettsyrorna EPA och DHA reducerar risken för utvecklandet av full psykos. Resultatet av den kliniska forskningen visade att medan 11 personer i placebogrupen utvecklade psykos utvecklade enbart två psykos i gruppen som fick fiskolja. Totalt ingick 76 personer i försöket som publicerade i senaste numret av Archives of General Psychiatry,

Man vet att omega-3 hjälper vid hjärt- och kärlbesvär, men nu visar det sig att det hjälper vid mentala besvär också. Eftersom säkerligen miljoner barn får antipsykotika på närmast ren slentrian så öppnar sig nu fantastiska alternativ.
– Ge dem fiskolja istället. De mår bättre både mentalt och fysiskt, det är enormt mycket billigare och vi slipper de enorma biverkningarna från antipsykotika. Otroligt många barn har fått gigantiska viktökningar på 30 kilo med följande diabetes, och flera dödsfall bland barn som tar dessa har skett, säger KMR:s talesman Peter Anstrin.

Ref. Archives of General Psychiatry 2010, Volume 67, Issue 2, pages 145-154

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.