Press: Svenska pressreleaser: 29 januari 2010
KMR

LÄKEMEDELSVERKETS EXPERT KRÄVER ”HÖGA DOSER” AMFETAMIN TILL AMFETAMINMISSBRUKARE MED ADHD
2010-01-29


Psykiatriprofessor Lars von Knorring, konsult åt Läkemedelsverket, kräver att missbrukare ”med ADHD” ska få höga doser rent dexamfetamin. Nu är det är slut med ”den lilla behandlingsdosen”, nu ersätter man öppet ett missbruk med ett annat. Det här har redan startat en missbruksvåg av legalt utskrivet amfetamin; man upprepar de katastrofala misstagen från 1960-talet.

Lars von Knorring har sedan länge ett intimt finansiellt förhållande till de läkemedelsbolag som tillverkar psykofarmaka, men är trots det konsult åt Läkemedelsverkets licensavdelning. Som sådan fattar han beslut om vilka doser rent amfetamin som ska ges till vuxna, inklusive till missbrukare, ”med ADHD”.

Och det har nu framkommit att von Knorring, som Läkemedelsverkets expert, i ett prejudicerande beslut godkänt att en person får 225 mg rent dexamfetamin (Metamina) om dagen! Han säger i beslutet att det ”råder också en överväldigande enighet bland de specialsakkunniga [läs missbrukspsykiatriker] på vuxna med ADHD och missbruk om att dessa kräver höga doser.”

I missbruksvärlden är man ense om att dexamfetamin (Metamina) är det starkaste man kan komma över om man vill bli hög (här följer några ”diskussioner” på nätet):

  • ”Det känns så otroligt skönt att ta Metamina och det ger stark eufori och! Jag tar mellan 4-8st åt gången [20-40 mg]”;
  • ”Jag knaprade dessa 5mg tabletter mycket förut. Tycker helt klart de är bättre än tjacket som säljs på gatan.. åt också 8-10 tabletter [40-50 mg]…”;
  • ”Om vanligt tjack har en renhet på 50% så behöver du alltså ta hälften så mycket av Metamina för att få i dig lika mycket”;
  • ”Men vad härligt det låter med metamina!! Jag ska få det utskrivet i slutet av månaden, jag har inte ADHD men min läkare vill se om det kan göra mig mer extrovert”;
  • ”Metamina är bland det bättre jag tagit i drogväg. 5 mg recip tabbs och tog 10-15 st /dos [50-75 mg]. Ett mkt rent och skönt tjackrus”;
  • ”…har en polare som får metamina utskrivet, 6 tabletter [30 mg] så är jag igång ett bra tag”;
  • ”Det är dubbelt så starkt än gatutjack eftersom det enbart innehåller dextroamfetamin”;
  • ”…en burk med 100 st Metaminatabletter kanske vara jämförbar med ca: 2 gram amfetamin på gatan. En hel burk Metamina innehåller ett halvt gram dexamfetamin, dvs motsvarande ett gram rent amfetaminsulfat, sen så är generellt amfetaminet på gatan knackat med omkring 50% druvsocker eller något annat”.

Det är med andra ord så att Lars von Knorring fått Läkemedelsverket att godkänna doser ”för ADHD” som motsvarar mer än 500 mg gatutjack! Vanliga människor som skulle ta detta skulle bli så speedade att de inte kunde sova på två nätter, och därefter få sådan ångest att de fick allvarliga psykiska problem.

Och den här utvecklingen har drivits fram av att det inte räckt till med Concerta och Ritalina. Läkemedelsverkets data visar att man redan höjt doserna av dessa droger till max (med massor av skador och dålig effekt) och att man som sista utväg nu skriver ut det starkaste amfetaminpreparatet som finns – dexamfetamin (Metamina). Vad skall man göra när man upptäcker att Metamina inte hjälper – och dessutom orsakar svåra effekter, både på individen och samhället?

De chockerande beskrivningarna om ADHD-drogerna Concerta, Ritalina och Strattera framgår i de 700 ansökningarna om byte till Metamina som inlämnats till Läkemedelsverkets licensavdelning 2009.

Träng bakom myterna om dessa mirakelpiller; läs 170 exempel från 2009 på skador och dåliga effekter, hämtade direkt från läkemedelsverkets arkiv:
http://www.kmr.nu/pdf/totalutdrag.pdf

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.