Press: Svenska pressreleaser: 25 januari 2010
KMR

FREDRIK REINFELDT BESÖKER ADHD-CENTER I STOCKHOLM. BÖR STÄLLA RELEVANTA FRÅGOR OM OFANTLIGT MISSBRUK AV ADHD-DROGER.
2010-01-25


Statsminister Fredrik Reinfeldt besöker idag, måndagen den 25 januari ADHD-centret i Rosenlund i Stockholm. Han bör samtidigt ta reda på hur omfattande missbruket med ADHD-drogerna är. Det är nämligen ofantligt.

Troligen får han inget korrekt svar. Centrets chef, Agneta Hellström ger nämligen föräldrar i Stockholm den grovt vilseledande informationen att amfetaminpreparaten inte ger någon risk för beroende eller missbruk. Så vi hoppas Fredrik frågat henne hur hon kan lura föräldrar på detta sätt. Det är helt enkelt en fråga om att försvara Sveriges restriktiva narkotikapolitik eller inte. Det är ingen som förnekar att vissa människor har problem och behöver hjälp. Men det är ”hjälpen” vi ifrågasätter.

För att försvara vår ståndpunkt ger vi här nedan några citat från personer som använder ADHD-droger för att berusa sig och som delger sin erfarenheter på nätet. Se även bifogad PDF (det finns minst 80 sidor till om olika ADHD-droger)

”Min upplevelse av Metamina (små 5 mg tabbs innehållande dextroamfetamin)är att första timmarna ger det ett skönt euforiskt rus. Känns som på ett sätt mildare än vanligt tjack, inte så stirrigt. Euforin är dock liknande. Funkar bra så väl till vardag som fest. Funkar dock inte att ta för ofta då uteblir det mesta av den positiva effekten. Man kan bli ganska lätt retlig när effekten dalar. Tar vanligen 8 - 10 tabbs

Roger pundare

____

Metamina är amfetamin, helt enkelt. Skrivs ut till personer med ADHD - har sett hur burken ser ut, då jag känner en person som har den där "medicinen". Det står Metamina Recip 5 mg och så är det 100 tabletter, märkta "R130", i varje burk. 5 mg rent amfetamin i varje tablett - visst, du kanske får ta ett par stycken, men sedan är du speedad.

Schizotym

____

jag har ett val, kör nu på concerta men fan asså de funkar fan inte å trippa på dom alltså.. käkade 4 st 54mg 1dag va helt okey kännsla sen nästa dag tog ja 8 st å fick den äckligaste ångest ja någonsin hafft, sen två dagar efter tog ja 6 st å kände inte ett jävla skit mer än hjärtklappningar haha fan asså är metamina bättre än concerta? va tror ni? ska ja sattsa på metamina? för ja kan nämligen få de, är ett adhd barn i torktummlarn haha,

slipiz”

_____

Jag knaprade dessa 5mg tabletter mycket förut. Tycker helt klart de är bättre än tjacket som säljs på gatan.. åt också 8-10 tabletter.. Vet inte varför det är så mkt bättre egentligen? Nån som vill svara på de?

jag använder faktiskt skiten på jobbet som blev mycket roligare efter att jag började med det. Och ingen har märkt något trots att jag blivit så fruktansvärt pratsam och glad mot mina kollegor.. En bra medicin för dig med tråkigt jobb!

Fulhelvete

____

jag kör just nu på 6 st :D - fattar inte hur damp medicin kan funka så bra!! dagen efter mår man sämst men det är väldigt härligt när man väl går på det och man kan aldrig somna i princip:) dock får jag väldiga hjärtklappningarn men annars är det toppen! snackar som bara den och är otroligt pigg, tror att jag ska gå och diska upp åt min kompis som har haft fest nuja, seeya=) jobbigt att man fort får upp en sån tolerans fort mot det, min kompis har som mest tagit 28 st:P

mumsan

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2010 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.