Press: Svenska pressreleaser: 10 december 2009
KMR

EXTREM VIKTUPPGÅNG EFTER PSYKMEDICINER. GIGANTISK DIABETESVÅG ATT VÄNTA. BARN DRABBADE.
2009-12-10


fat

På Läkarstämman tog man upp det som KMR varnat för flera gånger. De nya antipsykosmedlen orsakar kraftig viktökning hos barn med inledande diabetesutveckling – på bara elva veckor. Vissa ungdomar med 40-50 kg. Men det är naturligtvis inte bara barn som drabbas. Och trots gigantiska skadestånd i USA fortsätter förskrivningen i Sverige. Tusentals kan drabbas.

KMR har blivit kontaktade av flera vuxna personer i Sverige som rapporterat om skrämmande viktökningar. Inom loppet av några veckor kontaktade fyra personer KMR och ville ha hjälp med de problem de fått efter att ha börjat äta Zyprexa. Det problem som dessa personer upplevde som värst var drastisk viktuppgång.

Jonas: Man i 35-årsåldern, som är storväxt. Efter att ha förskrivits Zyprexa går han på kort tid upp 30 procent av sin ursprungsvikt. Upplever detta som oerhört belastande för välmåendet.

Kerstin: Kvinna i 40-årsåldern. Har slutat äta Zyprexa sedan några år, men lider mycket av att huden har mist sin elasticitet, och hon har en massa "överskottsskinn" efter att ha gått ner de 20 kilo som hon gick upp när hon började med Zyprexa. Genom hård disciplin har hon lyckats gå ner till sin ursprungliga vikt på 74 kg. Frågar vart hon skall vända sig för att få skadestånd.

Erik: Man i 45-årsåldern. Frågar vart han kan vända sig för att begära skadestånd för det lidande som övervikten innebär. Gick upp i vikt när han började äta Zyprexa.

Britta: Kvinna i 55-årsåldern. Har gått upp 20 kg i vikt, och har börjat inse att hon med största sannolikhet har utvecklat diabetes. Detta efter att ha blivit insatt på Zyprexa.

Eli Lilly fick i våras betala 1,4 miljarder dollar i förlikning och böter till amerikanska staten för sin marknadsföring av Zyprexa. Man skrev bl.a. på sin hemsida i Sverige: ”Biverkningarna är få och milda…”

Det är dock inte första gången Eli Lilly tvingats betala skadestånd för Zyprexa. De har tidigare tvingats betala ut 1,2 miljarder dollar till 28 500 privatpersoner i USA då tiotusentals personer har fått diabetes och/eller dött av biverkningar från Zyprexa

KMR har också tagit del av de Lex Maria-anmälningar om självmord i Sverige som gjorts till Socialstyrelsen för år 2007; totalt 393 fall. I otroliga 52(!) av dessa fall hade personerna som begått självmord fått behandling med Zyprexa under det sista året. Det här bekräftar uppgifterna från de kliniska studierna av Zyprexa: I dessa begick 12 personer självmord, vilket är ett mycket svårslaget rekord för kortvariga kliniska studier.

Men biverkningarna är egentligen inga nyheter. En känd svensk psykiatriprofessor, Rolf Adolfsson, gav i TV redan i september 2007 bevis på att Eli Lilly känt till dessa skador i många år, men struntat i dem. Han sade:
”Jag har sett så mycket komplikationer, och jag har träffat så många patienter – att jag fullkomligt storknar. Är vi så djävla lättlurade, och det måste vara – det finns bara en sak – marknadsföring … Det finns inget värre än att åse en ung människa på 17-18 år som gått upp 40-50 kg i vikt; och ingen gör någonting! Vad håller svensk psykiatri på med … Här dör man i förtid, 10-15 år."

Närmare 50 unga pojkar har fått bröst efter användning av den antipsykotiska medicinen Risperdal. Några av dem fick använda bh. Flera fick göra bröstoperationer. Säkert ett tusental barn i Sverige får Risperdal. Inte på grund av de är psykotiska utan för att de inte kan sitta still i skolan. Se makabert inslag av CBS Evening News : http://tmap.wordpress.com/

Svenska Läkartidningen tar upp problemet i nästan ursäktande ordalag i senaste numret. Man refererar till undersökningen som KMR skrev om för en månad sedan. Man är dock långt försiktigare på grund av sina annonsörer och nämner inte med ett enda ord de många dödsfall som skett och de astronomiska skadeståndsbelopp läkemedelsbolagen i USA drabbats av. På så sätt bidrar Läkartidningen direkt till den katastrof som står bakom hörnet när de svenska dödsfallen börjar skjuta i höjden.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.