Press: Svenska pressreleaser: 4 december 2009
KMR

PSYKIATRIKER HYLA CASS: DEN GRÖNA MENTALHÄLSAN ÄR HÄR
2009-12-04


Psykiatriker Hyla Cass, tidigare verksam som docent vid UCLA, berättar här om den nya gröna vågen inom psykiatrin. Det innebär att man inte ger sig på symtom med starka, personlighetsförändrande, beroendeframkallande, giftiga psykofarmaka. Man gör först och främst en ordentlig medicinsk undersökning och hittar grundproblemet, därefter behandlar man detta med korrekt medicin och näring.


 

BAKGRUND
Genita Petrall som är författare till boken Green Mental Health Care skriver:

”Kriget mot droger har fått ett nytt slagfält – läkarmottagningen, där den oheliga alliansen mellan den farmaceutiska och psykiatriska industrin har presenterat en pseudomedicinsk modell som skapar ett beroendeframkallande och kemiskt övergrepp på oskyldiga offer samtidigt som man ljuger vilt för allmänheten med sin ”försäljningsvetenskap” och kallar det medicin.

Deras droger är inget annat än variationer av illegala gatudroger som regeringar över hela världen spenderar mångmiljardbelopp för att bekämpa – inte alltid för att de bryr sig om oss, utan för att bevara den farmaceutiska försäljningen. En drog är en drog, pushad eller utskriven. De är alla giftiga och psykofarmaka är långt mer giftiga för hjärnan och levern, vilket sänker livskvalitén och skapar sjukdom och beroende – aldrig hälsa och välstånd.”

VIDEOTEXT:
Tyvärr ger de flesta psykiatriker helt enkelt en diagnos baserad på symtom. De katagoriserar patienten, vilket för mig enbart är till för försäkringssyften [att få ut pengar], därför att det inte på något sätt beskriver vad som verkligen pågår, och skriver sedan ut ett recept. Och jag tycker det är löjligt, därför att det inte riktar sig till orsaken till problemet.

Det är ungefär som att en lampa tänds på instrumentpanelen och man går till mekanikern som sätter ett plåster över den och skickar iväg en.

Som läkare tror jag verkligen på den hippokratiska eden vilken är, ”först, gör ingen skada”. Den andra delen är för mig, låt oss gå till botten med problemet, låt oss se vad som är på gång. Det tredje är, låt oss behandla det så naturligt som möjligt. Leta efter bristerna, infektionerna, förgiftningar, såsom kvicksilverförgiftning osv.

Sedan skulle jag behandla, baserat på vad jag hittade, snarare än behandla med en drog, vilket är detsamma som att behandla symtom. Jag behandlar faktiskt vid den verkliga orsaken och angriper problemet där det började.

Jag finner en hel del med låg sköldkörtel[funktion], anemi [blodbrist], B12-brist eller järnbrist, och när de behandlas medicinskt så blir de av med sin depression. Och den personen behövde inte gå på antidepressiva.

Om de träffade mig först, var det en bra sak, eftersom de inte någonsin behövde gå in i hela den här medikaliseringen, psykiatriseringen av deras sjukdom. Det var helt enkelt en medicinsk fråga, låt oss hantera det därefter. Det gör patienten en otjänst, därför att antagandet är ”Åh, det är bipolärt och då behöver du dessa mediciner, eller ”Det är depression, du behöver dessa droger.”

Varje gång man ger någon en receptbelagd medicin som påverkar hjärnan, en antidepressiv eller ångestbekämpande medicin, vadsomhelst, psykofarmaka, kommer man att orsaka abstinens i andra änden därför att man skapar förändringar i hjärnan. Hjärnan kommer att återjustera sig så när man tar bort den medicinen så måste hjärnan återjustera sig igen. Och om man gör det snabbt kommer man få allvarliga abstinensbesvär, på samma sätt som någon gör en ”cold turkey” (snabbavtändning) från heroin eller kokain).

Sanningen är att det kan vara ganska farligt. En hel del människor har kommit till mig som försökt sluta med de här medicinerna och blivit tillsagda av sina psykiatriker, ”Du ser, du behöver använda den här medicinen resten av ditt liv.”

Jag har skrivit om detta, att det finns ett sätt att sluta med dessa mediciner genom att göra det mycket sakta och kombinera det med näring. Därför att när man använder vissa aminosyror och vissa vitaminer tillsammans med avvänjningsprogrammet kommer man faktiskt att mjuka upp hela abstinensproblemet, man kan förkorta tiden och dämpa smällen och göra det mycket bekvämare.

Jag finner det verkligen svårt, att man först tittar på symtomen och sedan behandlar med en medicin. De behöver inte gå på den här medicineringen med de här svåra biverkningarna – de riktar sig inte till grundproblemet.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.