Press: Svenska pressreleaser: 25 november 2009
KMR

KMR DEMONSTRERADE VID LÄKARSTÄMMAN: BRYT MED PSYKIATRIN!
2009-11-25


demostration

Ett 30-tal demonstranter från Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) demonstrerade utanför Stockholmsmässan vid den pågående Läkarstämman. Vi hade ett budskap till de riktiga läkarna: ”Separera psykiatrin från medicinen – det är ingen vetenskap”.

Bryt med psykiatrin! Släng ut ”Gökungen” ur medicinen! Flera tusen läkare möttes av KMR:s skyltar och banderoller. Många läkare tyckte det var bra att vi var där.
– Ja, det stämmer. Jag är kirurg och helst så långt borta från psykiatrin som möjligt.
Även psykiatrikerna reagerade. En rev ner våra skyltar och skrek okvädningsord. En annan psykiatriker som varit verksam i 20 år sade:
– Jo det är nog rätt, men vad skall vi göra istället? Jag föreslår att vi skall satsa på alternativ. På samma sätt som i Norge. Men inga mer ”Milton-projekt” tack!
En deltagare började nästan gråta när hon såg våra skyltar. Hennes bror hade varit inlåst i psykiatrin i 23 år.
– Inget händer, han blir bara sämre och sämre. Det är fruktansvärt. De gör absolut ingenting.

Ja, det är fruktansvärt. Psykiatrin slukar pengar men har inga resultat. Enligt Riksrevisionsverkets senaste analys är det meningslöst att ge psykiatrin statliga bidrag. De har ”inga spårbara effekter”.

I Uppdrag Granskning kunde man förra veckan se det KMR sagt i 30 år: ECT är skadligt för hjärnan, orsakar permanenta skador och minnesförluster. Det var 10 år sedan KMR påtalade för Socialstyrelsen att deras broschyr om ECT hade allvarliga fel. Svaret var lika skrämmande.

Psykmediciner skrivs ut som aldrig förr. Allt fler vardagsproblem diagnostiseras som psykiska ”sjukdomar” och ”störningar”. Och inte hjälper de på något sätt.

86 procent av alla Lex Maria självmord år 2007 i Sverige har begåtts av personer som fått psykofarmaka.

Psykiatrin är en pseudovetenskap. Det finns inga som helst objektiva tester för att avgöra psykiska störningar eller sjukdomar – till skillnad från fysiska, påtagliga sjukdomar. Om det vore fel i hjärnan så borde psykiatrin rätteligen tillhöra neurologin. Psykiatrin är definitivt ingen vetenskap. Skilj den från medicinen.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.