Press: Svenska pressreleaser: 13 november 2009
KMR

ANNA ODELL ÄR INTE ENSAM OM ATT HA FEJKAT PSYKISK SJUKDOM
2009-11-13Det finns ett flertal händelser där personer låtsats vara psykiskt sjuka och blivit inspärrade. Se det ursprungliga, uppmärksammade dr Rosenhan-experimentet från 1972 där åtta friska personer inklusive dr Rosenhan själv spärrades in - och inte släpptes ut förrän de erkänt sig sjuka! Missa inte slutet.

Emil Kraepelin var för 70 år sedan upphovsman till den första psykiatriska diagnosen, schizofreni. Han fastställde samtidigt att det för psykiatrikerna "är så gott som omöjligt att fastställa en grundläggande skillnad mellan normalt och sjukt tillstånd". Han har fortfarande rätt.

Än idag är det nämligen fastställt gång på gång att psykiatriker inte kan avgöra vilka som är friska eller sjuka. Det är därför vi har "svängdörrar" på de psykiatriska institutionerna. Det är därför vi har oprovocerat våld på gatorna. Det är därför helt friska människor blir inlåsta på psyket och sjuka utsläppta.

Samtidigt har då så gott som alla skolelever i Sverige fått göra ett psyktest i skolan under hösten. Det påstås kunna avgöra den mentala statusen på våra barn med några subjektiva frågor. Bakgrunden är den att läkemedelsbolagen i allians med psykiatrin står i startgroparna för att utvidga sin marknad. De ligger bakom testen och har nu inriktat sig på barnen. De skall sjukförklaras - och medicineras.

Psykiatrin är inte bara en bluff. Den är ett hot mot mänskliga rättigheter.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.