Press: Svenska pressreleaser: 7 oktober 2009
KMR

NY BOK: ADHD & PILLER
2009-10-07


ADHD & Piller

Detta är den första kritiska boken om ADHD-behandling efter Eva Kärfves bok som ställde till sådant rabalder i forskarvärlden. Nu har det gått tio år och 25 000 barn och vuxna i Sverige får amfetaminliknande droger. Men finns det verkligen några hållbara bevis för att ADHD existerar som medicinsk diagnos? Och finns det verkligen några bevis för att amfetamin hjälper små barn?

Det är ingen som förnekar att vissa barn gör en massa saker som skapar problem för vuxna och för andra barn. En del är slarviga, sitter inte still, är mer intresserade av att snacka med kompisar än att lyssna på lärare, avbryter när andra pratar och har dåligt tålamod, och med det ställer till problem i skolans, för ett barn, ganska strikta värld. Det är inget märkvärdigt med det. Så har det alltid varit.

Men märkvärdigt blev det först när psykiatriker gjorde en lista över de här beteendena och beslöt att de tillsammans skulle kallas en "psykisk störning", och ges namnet ADHD. Ännu märkvärdigare blev det när man påstod att renodlat amfetamin skulle hjälpa de här barnen. Ungdomar som gick på amfetamin kallades ju annars "värstingar". Men den psykiatriska kejsaren påstod sig ha rätt och baktalade alla som dristade sig att opponera. Man infiltrerade läkemedelsverk och socialstyrelse med betalda läkare som skulle styra detta i hamn.

Skribenten Janne Larsson har under många år bevakat denna företeelse och avslöjat flera skandaler runt den - vissa med internationell uppmärksamhet. Bland annat professor Gillbergs undersökning av ADHD-drogen Strattera som blev en fullständig flopp. Nu har Janne Larsson skrivit en bok där han sammanställer sina undersökningar runt ADHD-industrin.

Den här boken handlar om den påhittade funktionsstörningen i hjärnan, ADHD, och om de obefintliga vetenskapliga bevisen för att barnens uppförande skulle bero på fel i deras hjärnor. Som Janne Larsson skriver:
- Det är hos de vuxna och i den omgivning de skapar för barnen som de egentliga problemen ligger, inte i obevisade defekter i barnens hjärnor.

Den handlar också om de skadliga psykiatriska droger som ges till barn "med ADHD" i namn av behandling. Den berättar om det gigantiska missbruk av ADHD-droger som nu håller på att sprida sig i samhället. Precis på samma sätt som när amfetaminet släpptes lös under 1960-talet. Av historien lär vi oss inget, men av denna bok kan vi lära oss en hel del. Bland annat att amfetamin inte hjälper barn. Och det bevisligen så.

Detta är den första kritiska boken om ADHD efter Eva Kärfves bok "Hjärnspöken" som fick sådan gigantisk uppmärksamhet, och som till slut fick professor Gillberg på fall. Mannen som introducerade amfetaminbehandlingen i Sverige.

En lättläst och upplysande bok på 64 sidor som förklarar för föräldrar och andra vad ADHD egentligen är och hur skadlig psykiatrins lösning är. Kan beställas på: http://adhd-piller.jannel.se

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.