Press: Svenska pressreleaser: 22 september 2009
KMR

APOTEKARE VARNADE ANNA NICOLE SMITHS PSYKIATRIKER FÖR ”FARMACEUTISKT SJÄLVMORD”
2009-09-22


Anna Nicole Smiths psykiatriker, Khristine Eroshevich, skrev ut recept på 300 metadontabletter, fyra burkar smärtstillande, också kallade "Hospitol heroin", samt två sorters lugnande, en muskelavslappnande och en anti-inflammatorisk medicin. Man fann sammanlagt 44 olika mediciner.

Enligt släppta rättegångsdokument så hade apotekaren som tog emot recepten vägrat att lämna ut preparaten. "De kommer att döda henne med detta", tänkte apotekaren och ringde upp Smiths läkare och berättade att han inte hade för avsikt att lämna ut preparat som var lika med "farmaceutiskt självmord".

Fem månader senare, den 8 februari, 2007 dog den 39-åriga Anna Nicole Smith av en överdos av receptbelagda mediciner i ett hotellrum i Florida. Polis och åklagare håller nu på att utreda psykiatrikerns roll i dödsfallet och apotekarens uttalande kommer att användas i en kommande rättegång.

Efter att Anna Nicole Smiths son dött av en överdos skrev Khristine Eroshevich ut recept på kloralhydrat, ett mycket starkt sömnmedel för att få henne att sova. "Jag skulle inte ge henne kloralhydrat såvida du inte vill ha din bild på framsidan av National Enquire", hade apotekaren vid den tidpunkten sagt till psykiatrikern. Hon fick dock preparatet under starka varningar. En toxikolog hade sagt till henne att drogerna hon frågade om kunde fungera "om du ville ta död på någon". Kort tag efter detta var Anna Nicole Smith död.

Enligt vittnesmål hade Anna Nicole recept på 44 mediciner under nio olika namn vid tidpunkten för hennes död, varav en stor mängd psykiatriska droger. Vid obduceringen fann man nio olika mediciner i kroppen och att dödorsaken var "akut kombinerad drogförgiftning".

Dokument och bilder visar också att Khristine Eroshevich haft sex med sin berömda patient. En bild två månader före hennes död visar psykiatrikern och Smith nakna och omslingrade i badkaret.

Heath Ledger såväl som Michael Jackson dog också av överdoser psykiatriska droger som läkare skrivit ut.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.