Press: Svenska pressreleaser: 17 augusti 2009
KMR

"VI BEHANDLADE BARA SYMTOM - VI BOTADE INTE." F.D. ANSTÄLLD INOM LÄKEMEDELSINDUSTRIN BERÄTTAR HUR DET GÅR TILL.
2009-08-17


Shane Ellison


Shane Ellison är en biokemiker som jobbat inom läkemedelsindustrin, bland annat Eli Lilly. Två gånger fick han motta prestigefyllda Howard Hughes Institutes forskningsstipendium för sin forskning inom biokemi. Han är en bästsäljande författare, kemiingenjör i organisk kemi och har direkt jobbat med att ta fram nya mediciner. I denna DVD berättar han hur det går till inom Big Pharma.

DVD text: När jag jobbade för läkemedelsindustrin var vetenskapsbegreppet helt åsidosatt. De läkemedelsbolag som jag jobbade för hade inga problem med att säga till mig: "Du, vi designar mediciner baserade på att behandla symtom - vi botar inte!"
Det är ett affärssystem som ger dig möjlighet att ge medicin till en person hela livet ut.
Till slut tar symtomen slut. Vad gör de då? Nästa nivå av maknadsföring är att hitta på en sjukdom. För om symtomen tar slut finns det inget mer klientel att marknadsföra till, så man måste hitta på nya sjukdomar.
För psykiatriska mediciner kan man hitta på sjukdomar hela dagen lång. Det finns två ord som en psykiatriker fasar för: "bevisa det". Och om de inte kan bevisa det, och nio gånger av tio så kan de inte det, ta inte medicinen. Det sätter patienten i förarsätet.
När jag jobbade som kemist så undrade jag - medicinerna visade sig vara dödliga i vårt lab, och de visade sig dödliga i andra lab, de var skadliga, dödliga och de orsakade exakt samma symtom som de skulle bota - hur säljer de dem?
Big Pharma har den bästa maknadsavdelningen i världen, riktiga genier. Man betalar helt enkelt läkare och psykiatriker som påstår att studierna visade positiva resultat: de köper dem rätt av, de köper vetenskapliga resultat.
Minst 125 000 människor dör varje år från receptbelagda droger och man tycker att de borde sätta av mer pengar för att motverka dödssiffrorna. Nej då, fortsätt bara med marknadsföringen, marknadsför, marknadsför. Hypnotisera massorna.
Hypnotisera dem och droga ner dem och forsla dem till en psykiatriker så att de kan svälja sin nästa Cymbalta eller Prozac eller vad de nu kommer att kalla det.

Det är en miljardindustri som gör en massa människor sjuka - och de profiterar på det.

http://www.cchrint.org/2009/08/12/the-prozac-calamity/

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.