Press: Svenska pressreleaser: 24 juli 2009
KMR

HAN SKÖT IHJÄL 32 OCH SKADADE 25. PSYKIATRIKERN GÖMDE JOURNALERNA.
2009-07-24


Cho


I vad som kom att kallas Virginia Tech Massacre, dödade korean-amerikanen Seung-Hui Cho 32 människor och skadade 25 den 16 april 2007 i en av nutidens största massmord. Cho hade fått psykiatrisk behandling i över två år innan massakern. I den efterföljande undersökningen försvann journalerna. Nu hittade man dem - hemma hos den psykiatriker som behandlade Cho.

I samband med Michael Jacksons död och undersökningarna av han enorma drogmissbruk som läkarna framkallat, rapporterar media i USA upprört om hur psykiatriker dr Robert C. Miller hade gömt undan Chos eftersökta journaler i två år. Miller var den psykiater som behandlade Cho och man undrar nu vad som finns i journalerna. De har ännu inte offentliggjorts, men de anhöriga kräver att detta sker.

Robert C. Miller hade medvetet tagit med sig journalerna från universitetet och gömt dem hemma hos sig. I den efterföljande undersökningen, som tillsattes av Guvernören i Virginia, efterlyste man journalerna utan att hitta dem. Miller var tyst. Men inte bara det. Han förnekade även att han visste var de fanns när han tillfrågades 2007.

Detta är en kriminell handling i USA och Miller kommer att åtalas. Anhöriga till offren är både lättade och upprörda.

"Orden som kommer upp är nedtystning, konspiration, beskyddande", säger Mike Pohle till Washington Post. Han son dödades i skolskjutningen. "Det snurrar runt för mig. Vem vet vad som finns i dessa journaler."

Cho hade fått en omfattande psykiatrisk behandling innan dådet. Han hade ett flertal diagnoser, såsom selektiv mutism, depression och allvarlig ångest. I rapporten fanns 30 sidor om Chos mentala problem. Cho sköt sig själv när polisen försökte gripa honom.

Internationella KMR i USA (CCHR) har tagit fram dokument som visar att dr Miller var "substitute Incident Commander" alltså ledare för det ansvarsteam som skulle ta hand om anhörigas och skolelevers reaktioner efter dådet. Detta är en nyhet och man undrar vad som finns i de journaler som dr Miller så länge gömt undan. De journaler som avslöjar vad dr Miller gjort med Cho som fick honom att begå ett sådant fruktansvärt massmord.

I så gott som alla skolskjutningar har psykiatrisk behandling med droger förekommit. Psykiatriska droger som i biverkningslistorna nämner "självmordstendenser, aggressioner, mani, hallucinationer" med mera. Det är nu dags att granska psykiatrin som ansvarig för det sanslösa våldet i samhället, såväl som för nerdrogandet av befolkningen med psykdroger. Idag använder 100 miljoner människor vanebildande, skadliga psykdroger. Och som vi sett senaste tiden finns det en hel de offer. Omkring 42 000 människor dör om året av dessa droger, uppskattar internationella KMR efter en granskning av tusentals dokument.

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.