Press: Svenska pressreleaser: 12 juni 2009
KMR

NORGE SATSADE 24 MILJARDER PÅ PSYKIATRIN UNDER TIO ÅR. FICK 20 PROCENT MER TVÅNG.
2009-06-12


mr

KMR har nyligen gett ut "mänskliga rättigheter" nr 2-09. Huvudtemat är naturligtvis psykiatrins inkompetens. Och vad det kostar samhället, både i pengar och mänskligt lidande. Vi berättar om Norge som satsade 24 miljarder på psykiatrin under tio år - och fick 20 procent mer tvång. Förutom allt sjukare norrmän.

Tidningen tar även upp följande ämnen:

• Anders Milton reformerade inte psykiatrin. Han cementerade istället fast inkompetensen och övergreppen med sina miljardsatsningar. Frågan är om han inte i själva verket dolde problemen när han viftade med checkblocket.

• Gökboet är tillbaka. Elchockerna har fördubblats på bara några år. Men ingen berättar om de hemska minnesförluster som drabbar folk. En person tappade hela sin specialutbildning och inte längre kunde jobba kvar i sitt företag som han själv startat.

• Psykiatrins droger är de nya rusmedlen. I USA dödar de tre gånger fler än de illegala drogerna. Metadon och subutex dödar fler i Sverige än heroin. Missbruket är enormt, rent fruktansvärt.

• En unik svensk undersökning från Lund visar att amfetamin är den mest våldsframkallande drogen av alla gatudroger. Över 15 000 skolbarn får idag amfetamin i Sverige. Så gott som ALLA skolskjutningar har föregåtts av intag av psykdroger.

• En studie visar att 86 procent av alla som begick självmord i Sverige, anmälda enligt Lex Maria år 2007, fick psykofarmaka. Inte ett enda av dessa fall anmäldes till biverkningsregistret. Det har kollapsat.


Ladda ner tidningen i pdf-format: http://www.kmr.nu/tidning/mr_09_02.pdf

Eller beställ papperstidning på: info.kmr@telia.comKommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2009 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.