Press: Svenska pressreleaser: 19 april 2009
KMR

KATASTROFRESULTAT EFTER BEHANDLING MED ADHD-DROGER; BARN FÅR SKRÄMMANDE HALLUCINATIONER.
2009-04-19


insekter

 

Med anledning av senaste långtidsundersökningen om ADHD kräver nu KMR att Socialstyrelsen drar in sitt Kunskapsdokument om ADHD-behandling. Tillsammans med andra undersökningar uppenbarar sig närmast en katastrof. Barn hallucinerar, blir aggressiva, får självmordstankar, psykoser och vissa tvärdör.

En undersökning visar att Ritalina har samma effekt på hjärnan som kokain och kan förändra hjärnans kognitiva funktion, skapa beroende, störa sociala relationer och öka stress. Missbrukare kan inte skilja på effekten av kokain och amfetamin om de inte vet vad de får.

Forskning som nyligen publicerades i Pediatrics visade att de ADHD-droger som ges till miljontals barn och ungdomar kan få barnen att uppleva skrämmande hallucinationer, berättar Reuters. Barn upplevde att ormar och insekter kravlade på dem. Ett barn kom rusande till sin mamma som pratade i telefon och skrek: "Ta bort dem, ta bort dem!" Han upplevde att stora hemska insekter ramlade ner från taket på honom. Upp till 5 procent av alla barn som använder ADHD-mediciner får hallucinationer.
Nyhetsbyrån Reuters refererar till en undersökning publicerad den 2 februari i år som visade att dessa centralstimulerande droger faktiskt orsakar större skador på hjärnan än kokain - på bara två veckor.
Det amerikanska läkemedelsverket FDA skriver att ADHD-droger kan skapa samma symtom som schizofreni, alltså psykoser och mani, och: "hos den överväldigande majoriteten av fallen (ca 90%) hade patienten inte någon tidigare historia av liknande tillstånd". De skrev också: "en avsevärd del av de psykosrelaterade fallen rapporteras inträffa hos barn 10 år och yngre, en åldersgrupp i vilken hallucinationer inte är vanliga ... de ofta framträdande hallucinationerna, både visuella och taktila, med insekter, ormar och maskar, är slående..."
http://www.fda.gov/ohrms/dockets/ac/06/briefing/2006-4210b_11_01_AdverseEvents.pdf


Läs mer om skadorna amfetaminbehandlingen orsakar.... :
http://www.kmr.nu/artikel_katastrofresultat.pdfKommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.