Press: Svenska pressreleaser: 16 mars 2009
KMR

PSYKDROGER BAKOM ALLA SKOLSKJUTNINGAR. NÄR SKALL MEDIA VAKNA?
2009-03-16


Gill Kimveer

 

Tim K sköt ihjäl 16 i Tyskland i torsdags; 10 sköts ihjäl i Alabama, USA i tisdags. 20 skolungdomar sköts ihjäl i Finland förra året och sammanlagt ett sextiotal har skjutits ihjäl i USA. Gemensam nämnare? Alltid psykiatrisk behandling, oftast med psykdroger. Droger som enligt officiella varningar kan skapa SJÄLVMORDSBETEENDE, MANI, PSYKOS, HALLUCINATIONER, FIENTLIGHET, AGGRESSION och VÅLDSBETEENDE.

Så gott som inga av dessa unga män bakom skolskjutningarna har någon allvarlig historia med våld bakom sig. De har problem i skolan, slussas till psykiatriker och får ADHD-droger och/eller antidepressiva, på senare tid även kraftig antipsykotika. På kort tid förvrängs deras verklighetsuppfattning, de isolerar sig och genererar aggressioner som till slut utmynnar i sanslöst våld. Mönstret är likadant i så gott som alla fall. Men även vanliga människor kan bli aggressiva.

På nätet kunde man nyligen läsa om en äldre kvinna som blivit deprimerad av naturliga orsaker. Hon fick Prozac och berättade: "Jag började planera att ta död på alla mina bekanta. De förtjänade det. Till sist vaknade jag till när jag läste att en hel del andra människor gjort liknande sak." Det är rent bisarra saker som kan hända människor som tar dessa personlighetsförändrande droger. En dotter bet ur stora köttstycken ur sin mors kropp, en annan slet av armarna av sin baby. En slängde ut sin baby från balkongen. En mor dränkte sina fem barn i badkaret, ett efter ett. En annan körde ner sina två barn i sjön inlåsta i en bil - och såg på när de kämpade för att komma ut. En respekterad polischef sköt ihjäl hela sin familj, inklusive sig själv. Hundratals liknande fall. Ingen historia av våldsamheter innan psykdrogerna.

Dessa psykdroger skapar sanslöst våld. Det är inte bara skolskjutningar det handlar om. I Sverige har vi jägaren, samurajmannen, spettmannen, vansinneskörningen i Gamla stan, mordet i Rödeby samt inte minst mordet på Anna Lind. Och även om Christer Pettersson blev frikänd från Palmemordet blev han enligt samstämmiga rapporter våldsam först efter han fick psykiatrisk behandling. Hundratals, tusentals andra liknande fall följer samma mönster. Alla hade fått psykdroger före våldet. 29 åringen som dödade sin mor fick Zyprexa. 15-åringen som dödade sin vårdare fick psykmediciner. 27-åringen som dödade en 8-åring fick psykdroger. En skolpojke i Timrå som fick amfetamin för sin ADHD hotade plötsligt att döda lärare och elever. Utrikesminister Anna Lindhs mördare hade recept på 15 psykmediciner. Hennes mördare Mijailo Mijailovic berättade för en medfånge som han fått förtroende för att han inte hade planerat att döda Anna Lindh, att det var psykdrogerna som var orsaken. Han sade att han "inte visste vad han gjorde". (AB 2008-04-06)

Tyska Christine som hamrade ihjäl två små barn hade fått antidepressiva. Mannen som knivmördade 16-åriga Norba i Södertälje utan orsak blev tvångsinjicerad dagen innan.

Sedan har vi självmördandet. 86 procent av alla som begått självmord 2008 och som Lex Maria anmälts hade fått psykofarmaka. Det om något visar vilka fruktansvärda medel det handlar om. Det är därför Socialstyrelsen rekommenderar terapi i första hand. Ett klokt beslut. Personer som är deprimerade behöver all sin mentala kapacitet intakt, inte kemiskt lobotomerade så att de blir mentalt förlamade. Man har inte en depression - man är deprimerad på grund av någonting. Depressionen är ett symtom. Man måste hitta orsaken, oftast ett förtryck, förlust eller somatisk störning/sjukdom.

Ändå förstår inte media sammanhanget. Peter Anstrin, talesman för KMR, redaktör för tidningen "mänskliga rättigheter" och författare till tre böcker om psykiatrin, har följt psykiatrin sedan 1972. Han säger:
- Media brukar skriva i rubrikerna vid vansinnesdåden "Han slutade ta psykmedicinerna". Ungefär som om det skulle vara något underliggande våld eller "sjukdom" som kommer till ytan. Det är en myt som odlats länge, främst av psykiatrikerna. Det är psykiatrins droger som orsakar våldet. Verkligheten bågnar. De här drogerna är designade att skapa mentala störningar. Det var det uttalade syftet redan 1950 då den första psykofarmakan kom. Man trodde att det skulle skaka om personerna så att de blev friska.

Psykdrogerna har en mycket långvarig störande effekt på hjärnan. Något som alltså håller i sig lång tid efter man slutar med dem. Man kan kalla det abstinenssymtom. En effekt som psykiatriker och läkemedelsbolag länge fullständigt förnekat.

Men läkemedelsbolagens hemlighållna kliniska studier, som nu släppts, visar nu det man länge känt till - men inte berättat - att en hel del personer kan få mycket allvarliga skadeverkningar av psykofarmakan både när de börjar med den, under tiden eller när de försöker sluta med den. Till abstinenssymtomen räknas just självmordsbeteende, mani, psykos, hallucinationer, fientlighet, aggression och våldsbeteende. Det är alltså inte någon "underliggande sjukdom" som kommer fram i dagen, utan en direkt effekt av psykofarmakan. Försök på helt friska personer utan några psykiska problem har bekräftat dessa effekter.

Bakom vågen av dödsskjutningar finns EN enda trovärdig gemensam nämnare: Så gott som alla förövarna hade tagit någon form av psykiatrisk drog. Detta är den mest trovärdiga gemensamma nämnaren. Inte TV, datorspel, kläder, vapen eller vad de åt till frukost.

En studie som släpptes den 18 september 20061 visar på det skrämmande faktum att psykiatriska droger skapar våldsmän av annars helt friska, ej våldsbenägna människor. Studien som publicerades i PLoS Medicine visade att de antidepressiva SSRI-medlen markant ökade risken för kraftigt våld. Ett team av forskare vid Cardiff University hade utfört forskning på kopplingen mellan SSRI och våldsamt beteende. Forskningsledaren, David Healy, sade:

- Vi har säkra bevis för att drogerna kan göra människor våldsamma och man måste dra slutsatsen utifrån detta att det kommer fler våldsepisoder.

Tittar man på skadeverkningar för dessa medel så hittar man att de kan framkalla en extrem inre rastlöshet, en upplevelse av att man "måste krypa ur skinnet" - ett tillstånd som kallas för akatisi. Skadeverkningarna finns bland annat beskrivna av Healy/ Herxheimer i artikeln Antidepressants and Violence:

"Det finns goda bevis för att akatisi kan förstärka psykopatologin i allmänhet och konsensus att det kan sammankopplas med både självmord och våld. Ett samband mellan akatisi och våld, inklusive mord, efter bruk av antipsykotiska medel har tidigare rapporterats."

Peter Anstrin har forskat i vansinnesdåden.
- Tittar man på internationella statistiker så finner man följande intressanta faktum. Det sanslösa våldet började först på 1960-talet. Främst i USA. Innan dess var det närmast obefintligt. Det sammanfaller med vågen av psykofarmaka som släpptes åren innan. Våldsstatistiken i Sverige sedan 1950-talet följer närmast exakt utförskrivningen av psykdroger. Våldet eskalerade när SSRI-medlen kom på 1990-talet.
En studie gjordes redan i början på 1990-talet, som helt klart visade att Prozac orsakar våldsbenägenhet, fast också den tystades ner.

Det stora problemet just nu är att media har alla uppgifter om orsaken till vansinnesdåden (det står till och med på etiketterna på psykdrogerna) men väljer att hålla tyst om det. Varför?1. Initial Severity and Antidepressant Benefits: A Meta-Analysis of Data Submitted to the Food and Drug Administration, Plos 26 februari 2008.Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
För mer information gå till KMR:s hemsida: www.kmr.nu

Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2, 124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.