Press: Svenska pressreleaser: 11 december 2008
KMR

NY "MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER". PSYKIATRIN IMPLODERAR EFTER KONGRESSENS AVSLÖJANDEN I USA.
2008-12-11


Psykiatrin imploderar som ett korthus när Kongressen i USA avslöjar några av världens mest kända psykiatriker som bedragare. De har varit stöttepelare åt det psykiatriska luftslottet och fått mångmiljonbelopp från läkemedelsindustrin. De har orsakat en explosionsartad ökning av psykiatriska droger världen över. Det är obehagliga saker som kravlar ut från den sten som Kongressen nu lyfter på.

Tidningen tar även upp följande ämnen:

• KMR var med och avslöjade ett svenskt mutförsök när Prozac skulle registreras i Sverige. En av Sveriges mest kända psykiatriker fick 50 000 kronor för att agera "smörjmedel i processen" som han uttryckte det. Den förre VD:n för Eli Lilly och redaktören för "mänskliga rättigheter" anmälde saken till överåklagare Östberg.

• Psykiatrin ersättningsdroger skördar fler offer än heroin världen över. I Skottland, Danmark, Finland och vissa ställen i England dör fler av metadon och subutex än av heroin. I USA kallas metadon "dödsdrogen nummer 2" då närmare 4000 personer dör om året. Endast kokain dödar fler.

• Den största undersökningen om amfetaminbehandling någonsin, MTA-studien, visar att amfetaminbehandling inte ger några positiva resultat - alls. Däremot tillväxthämningar, kriminalitet - och dödsfall.

• En unik svensk undersökning från Lund visar att amfetamin är den mest våldsframkallande drogen av alla gatudroger. Över 13 000 skolbarn får idag amfetamin i Sverige.

• Milton satsade miljoner på att 25 procent av alla interner skall få våldsframkallande amfetamin, trots att kriminalvården strimlade forskningsunderlaget. JO gav ytterst allvarlig kritik.

• En studie som visar att 86 procent av alla självmord i Sverige, anmälda enligt Lex Maria, föregicks av psykofarmaka. Inte ett enda av dessa fall anmäldes till biverkningsregistret. Det har kollapsat.

• Vi tar även upp alternativ till psykiatrins droger och elchocker. Soteriahuset har botat schizofrena utan droger i årtionden. I utvecklingsländerna använder man psykiatriska droger i 16 procent av behandlingarna, 64 procent blir bra. I rika länderna använder man droger i 61 procent av behandlingarna och bara 18 procent blir bra.

Ladda ner tidningen i bifogat eller beställ papperstidning på info.kmr@telia.com

http://www.kmr.nu/tidning/mr_08_02.pdf

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2,
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.