Press: Svenska pressreleaser: 4 september 2008
KMR

KOPPLINGEN MELLAN PSYKIATRIN, PSYKDROGER OCH DE SENASTE VANSINNESDÅDEN
2008-09-04


39-åringen som dödade 16-årige Nourba i Södertälje hade dagen innan mordet blivit injicerad med psykiatriska droger som kan framkalla aggressioner och maniskhet. Tyska Christine som dödade Max och Saga hade även fått behandling med psykiatriska droger.

Den 39-årige man som kvällen den 4 juli knivdödade 16-årige Nourba i Södertälje står nu åtal för mord. I polisförhöret säger han: "Jag trodde att någon skulle döda mig och sedan tog jag kniven."

Varför han högg tio gånger kan han inte svara på. Han kände henne inte, och hade inget otalt med henne. I polisförhören säger han att han inte var medveten om att han gjorde det, "någon hypnotiserade mig!" säger han dagen efter mordet. De psykiatriska drogerna kan orsaka detta tillstånd.

Det är inte första gången 39-åringen säger detta. För tio år sedan slog han en kvinna medvetslös på en station - och upprepade samma sak. Även då var han på psykiatriska droger. Mannen kom i kontakt med psykvården strax innan. Det var även då medicineringen började - och våldet.

I förhörsprotokollet kan man läsa att han dagen innan mordet på Nourba hade blivit injicerad med neuroleptikan Trilafon 108 mg (även kallad "trilla-i-från" inom psyksvängen). Han hade även fått två andra starka psykmediciner. Neuroleptika är känd för att orsaka ett tillstånd kallat akatasi (se FASS). Akatasi orsakar en extrem inre rastlöshet, en upplevelse av att man "måste krypa ur skinnet" Detta av psykmediciner framkallade tillstånd anses ligga bakom många vansinnesdåd och självmord.

Tyska Christine har fått psykiatrisk behandling och gått på antidepressiva medel. Det kan förklara hennes beteende.

De här medlen kan nämligen frambringa MANI, PSYKOS, HALLUCINATIONER, AGGRESSION, FIENTLIGHET och VÅLDSBETEENDE.

Skadeverkningarna finns bland annat beskrivna av Healy/Herxheimer i artikeln Antidepressants and Violence:

"Det finns goda bevis för att akatisi kan förstärka psykopatologin i allmänhet och konsensus att det kan sammankopplas med både självmord och våld. Ett samband mellan akatisi och våld, inklusive mord, efter bruk av neuroleptiska medel har tidigare rapporterats."

Man fann "våldsamma händelser i överflöd hos både vuxna och barn vid användning av dessa psykiatriska droger. Det värsta var att normala människor blev våldsamma av medlen. Hur skall då inte människor med psykiska problem bete sig?

Vi anser att problemet i grunden är psykiatrin. Den fungerar inte och frambringar mer problem än den hanterar - till orimliga kostnader.

Se också videon "PSYKIATRINS RECEPT PÅ VÅLD".

 

Kommittén för Mänskliga Rättigheter grundades 1969 i USA och 1972 i Sverige av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.

För mer information gå till KMRs hemsida: www.kmr.nu
För ytterligare information: 08-83 85 18
Den internationella övervakaren av psykiatrin
Kommittén för Mänskliga Rättigheter
Box 2
124 21 Bandhagen


  

Copyright © 2008 CCHR. Alla rättigheter förbehållna.